Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association


Hasznos applikációk betegeknek (ABC sorrendben)

A Digitális Diabetes Munkacsoport válogatása

Dcont enapló
Dcont mobilalkalmazás (Dcont Enapló)

A 77 Elektronika cég NEMERE nevű vércukormérő gépe bluetoothon keresztül kapcsolódik az applikációhoz. Így a mért vércukorérték automatikusan bekerül az applikáció adatbázisába. Egyéb vércukormérő géppel mért vércukor adatot kézzel kell bevinni.

A mobilalkalmazásban lehet rögzíteni az inzulin és a szénhidrát bevitelt és a fizikai aktivitást. Az adatok egy adatelemző felszínen megjeleníthetőek, továbbíthatóak a kezelőorvosnak.

Androidos és iOS eszközökön is használható.


MDT
Diabetológus

A Magyar Diabetes Társaság applikációja, ahol el lehet olvasni a legfrissebb magyar diabetológiával kapcsolatos híreket és a rendezvényekről is tájékozódni lehet.


DiabTrend mobilalkalmazás
DiabTrend mobilalkalmazás

A Dcont NEMERE és a MÉRYkék QKY vércukormérőkkel képes bluetooth kapcsolaton keresztül kapcsolódni, valamint az Amazfit Bip Okosórával. Ezek adatai automatikusan átkerülnek az applikációba.

Az Apple Health mozgás adatait képes beemelni az okostelefonból az applikációba. Egyéb vércukormérők adatait kézzel kell bevinni illetve lehetőség van hangalapú adatbevitelre is. A szénhidrátadag bevitele történhet kézzel ( a grammok beírása), hangalapon illetve az ételek lefényképezhetőek és az adott vércukorértékhez emeli be. Megfelelő számú adatbevitel esetén vércukorgörbe előrejelzést is tud számolni. Az oktatóanyaga gyakorlatias, lényegretörő. Az alapverzió ingyenes, a többletfunkciókat havidíjas szolgáltatásként biztosítják.

Webapp: https://app.diabtrend.com/

Androidos és iOS eszközökön is használható.


DKP mobiltelefonos alkalmazás
DKP mobiltelefonos alkalmazás

A Roche Magyarország fejlesztése. A Roche Instant nevű vércukormérő gépével tud bluetooth kapcsolaton keresztül kapcsolódni.

A vércukor adatokon kívül inzulin és szénhidrát adatokat is képes rögzíteni a rendszer. Egymásra épülő oktatóanyagot is tartalmaz az applikáció.

Elsősorban 2-es típusú diabéteszeseknek szól. Ennek segítségével bármikor rögzíthetjük vércukor értékeinket, valamint ha regisztrálunk, az app-on keresztül különböző kedvezményes kuponokhoz juthatunk, amelyek a cukorbetegek számára hasznos termékeket kínáló webshopban válthatók be. A programban elérhető gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat funkció, továbbá havonta frissülő cikkeket, hasznos tanácsokat olvashatunk, személyre szabott témákat kérhetünk. A Diabétesz Kontroll Program legfőbb célja, hogy segítséget nyújtson a frissen diagnosztizált 2-es típusú cukorbetegeknek és családtagjaiknak.

Androidos és iOS eszközökön is használható.


Életmentő app
Életmentő mobilalkalmazás

A telefonra letölthető alkalmazásba személyes adatainkat rámenthetjük: szedett gyógyszerek, gyógyszerérzékenység, betegségek, vércsoport. Rosszullét, baleset esetén csak rá kell nyomni az applikáció ikonjára és az automatikusan hívja a 112-t.

Bejelentkezik az OMSZ és folyamatosan kapcsolatban maradva tanácsokkal látnak el. Amennyiben hívás közben a beteg eszméletét veszíti, akkor is megtalálja a beteget a mentőszolgálat a telefon GPS jele alapján.MEDINNOSCAN
MEDINNOSCAN

Elsősorban bőrgyógyászati megbetegedések távoli leletezésére alkalmas applikáció. Az egyik opció a diabéteszes láb sebeit is leletezi A SOTE Bőrklinikája, a Tormay Károly Egészségügyi Központ valamint a Szent János Kórház Budai Gyermekbőrgyógyászati klinikája kapcsolódott be a rendszerbe. Az irányítószám alapján megmutatja, hogy területileg az illetékes kórházhoz tartozik e a beteg. Ha igen, akkor lehet tovább folytatni a vizsgálatot. A bőrelváltozást le kell fényképezni, a beteg és a betegség valamint egyéb tüneteket kell beírni az applikációba, majd a rendelő által megadott időponton belül a beteg írásban kap választ.


MÉRY Online
MÉRY Online

A MÉRY Online alkalmazás segítségével MÉRY és MÉRYkék vércukormérő készülékekről mérési adatok tölthetőek le számítógépére, továbbá vércukormérő készüléke határértékeit beállíthatja MÉRY PLUSZ, MÉRY PILLE, MÉRY ULTRA, MÉRYkék 1000, MÉRYkék 800 készülékek esetében. A letöltött mérési adatok grafikusan és táblázatosan is megjeleníthetőek, kinyomtathatóak, illetve táblázatkezelőbe exportálhatóak. Amennyiben számítógépe aktív internet kapcsolattal rendelkezik a MÉRY Online alkalmazás futtatásakor, akkor a mérési adatok automatikusan Internetes adatbázisba mentésre kerülnek, amely segítségével mérési adatait a vércukormérő készülékétől függetlenül megőrizheti. Ha több MÉRY, vagy MÉRYkék vércukormérő készülékkel rendelkezik és szeretné a készülékekkel végzett mérési adatait egy felületen megjeleníteni, akkor a MÉRY Online alkalmazás segítségével (az alkalmazás elindítását és vércukormérő készülék csatlakoztatást követően) regisztráljon a cukorbetegvagyok.hu weboldalra.


MÉRY Online
MÉRYkék Alkalmazás

A MÉRYkék vércukorszintmérőben tárolt mérési adatok MÉRYkék QKY Bluetooth adapter és Android operációs rendszerű (Android 6.0 verzió, vagy magasabb verziószám esetében) készülékre telepített MÉRYkék alkalmazás segítségével Bluetooth kapcsolaton keresztül internetes adatbázisba tölthetőek. Az alkalmazás segítségével a felhasználó a cukorbetegvagyok.hu weboldalra regisztrálhat, ahol a letöltött adatainak elemzését, exportját, grafikus megjelenítését biztosítjuk.


OxiMeter
OxiMeter

A telefon vakuját használva a vér oxigéntartalma és a pulsus mérhető vele. A covid fertőzés idején is jól használható alkalmazás, mivel a beteg vérének oxigéntartalmát és a pulsust folyamatosan követve, regisztráva, orvosunk a távolból is tud segíteni a covid okozta tüdőbetegség állapotának a megítélésben


RetinaRisk mobilalkalmazás
RetinaRisk mobilalkalmazás

A cukorbetegség egyik legrettegetteb szövődménye a látás károsodása, elvesztése. Ez lassan alakul ki. A kialakulásában részt vevő állapotok, betegségek adatait beírva egy rizikó százalékot mutat, hogy a vakság kialakulásának mi az esélye.

2021-től nem ingyenes az applikáció. Éves előfizetési díja van. (8000 ft/év)
4 nyelven érhető el (angol, német, spanyol, izland)


Végtagmentő app
Végtagmentő mobilalkalmazás

A diabeteses láb állapotát jól lehet értékelni, állapotváltozását követni ezen alkalmazás segítségével.

Az indításakor be kell írni alapadatokat: életkor, testsúyl, betegség, kezelés, tünetek, a lábon lévő elváltozások helyét és jellegét. Az adatok bevitelét követően értékelést ad, hogy othhon kezelhető e a láb jelenlegi állapota illetve, hogy orvoshoz kell e fordulni.

A „továbbiak” gomb alatt hasznos tanácsok, megvásárolható papír alapú könyvek, kötözési segédletek, életmódi tanácsok is olvashatóak.

Vissza a TELEMEDICINA nyitó oldalra