Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Magyar Mesterséges Pancreas munkacsoport

Az elmúlt évtizedekben a diabetológiai kutatások egyik központi eleme az un. mesterséges pancreas fejlesztése, mely reális megoldást jelenthet a hasnyálmirigy endokrin funkciójának pótlására. Hazai kutatási előzményeket követően 2010. szeptember 3-án egyetemi tudományos műhelyek közötti együttműködés formájában dr. Kovács Levente és dr. Barkai László megalakította a Magyar Mesterséges Pancreas munkacsoportot. A munkacsoport célkitűzése volt, hogy a témakörben tevékenykedő magyar műszaki-informatikai és orvos-egészségügyi szakemberek tudományos potenciáljukat egyesíthessék és nemzetközileg látható és mértékadó K+F eredményeket érjenek el. A műszaki kutatások hátterét jelenleg az Óbudai Egyetem mérnök kutatói, az orvosi részt pedig a Magyar Diabetes Társaság diabetológus szakemberei képviselik és ez a közös tudományos platform a klinikai fejlesztést is célul tűzi ki. A munkacsoportot – jellegéből adódóan - alapítása óta formálisan mérnök és diabetológus társelnökök irányítják, tagjait a tudományos munkában részt vevő műszaki és egészségügyi szakemberek alkotják, akik az MDT tagjai. A munkacsoport bírósági bejegyzéssel nem rendelkezik, nem önálló jogi személy, működését a tudományos érdeklődés és kutatási munka szabályozza, a kutatások anyagi hátterét egyetemi kutatási pályázati pénzeszközök biztosítják.

A munkacsoportot a Magyar Diabetes Társaság közgyűlése 2021. szeptember 4-én az MDT Magyar Mesterséges Pancreas munkacsoportja névvel befogadta.


vezetőségünk

Prof. Dr. Kovács Levente és Prof. Dr. Barkai László
Társelnökök

Dr. Eigner György
Titkár

A munkacsoport e-mail címe:
pancreas@diabet.hu

Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

Magyar Mesterséges Pancreas Munkacsoport - Bemutatkozó anyagpdf2021.11.19.
MDT Magyar Mesterséges Pancreas Munkacsoport - Jövőbeni tervekpdf2021.10.25.


Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.