Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Újévi köszöntő
  2020.01.02.MDT elnöke, Prof. dr. Kempler PéterHírkategória: Általános

  A Magyar Diabetes Társaság minden tagjának ezúton is szeretném megköszönni egész évi munkáját és segítségét és egyúttal 2020-ra egy boldog, nyugodt évet és sok sikert kívánok. A 2019-es év néhány fontosabb történését szeretném kiemelni.

  Prof. dr. Kempler Péter

  A 2019. évi MDT kongresszus a szervezők, dr. Petró Gizella és Dr. Balogh Zoltán, valamint a Stand-Art Ügynökség Kft. munkájának köszönhetően igen sikeres volt. Szerencsés módon sokan voltunk a közgyűlésen, valamint a kongresszus első napján, az MDT vizsgálatának új, a diabetes hazai prevalenciájára és incidenciájára, valamint szövődményeire vonatkozó adatainak bemutatása kapcsán. Érdemes kiemelni, hogy e vizsgálatnak köszönhetően a hazai adatok nem becsült, hanem valódi, pontos számadatok. Kiváló előadást tartott a kongresszuson két új tiszteletbeli tagunk, Andrew Boulton professzor, az EASD korábbi, az IDF leendő elnöke, valamint Maciej Malecki professzor, a krakkói Jagelló Egyetem dékánja. A kongresszus esti programjai kiemelkedően sikeresek voltak.

  2019-ben a Magyar Orvos Napokat a MOTESZ és az MDT közösen szervezte. A rendezvénynek az MTA adott otthont, azon a diabetológia vezető hazai reprezentánsai mellett a társszakmák képviselői is előadásokat tartottak. A kétnapos, rendkívül gazdag szakmai program kiemelkedő eseménye volt az a kerekasztal beszélgetés, amely az egészségügyi szereplők stratégiaváltásának fontosságát taglalta a cukorbetegek gondozásában. A kerekasztalt Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója vezette, résztvevője volt Dr. Nyitrai Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja, Dr. Papp Renáta, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága Egészségügyi Ellátásszervezési Osztályának vezetője, Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre egészség-gazdaságtan szakértő, a PTE-ETK Egészségbiztosítási Intézet mb. igazgatója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke.

  A Magyar Imre EASD posztgraduális kurzus harmadik alkalommal került megrendezésre az Európai Diabetes Társaság (European Association for the Study of Diabetes) és a Magyar Diabetes Társaság szervezésében Budapesten. A megnyitó keretében dr. Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda stratégiai-társadalmi kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa, Prof. Bruce Wolffenbuttel, az EASD Postgraduate Subcommittee képviselője, valamint Prof. dr. Kempler Péter, a posztgraduális kurzus helyi szervezőbizottsága, valamint az MDT elnöke üdvözölte a résztvevőket. Az angol nyelvű továbbképzésen számos nemzetközileg elismert kutató és tapasztalt klinikus magas színvonalon nyújtott betekintést a klinikai diabetológia világába, összefoglaló jellegű és szemléletformáló előadások, valamint gyakorlatorientált workshopok formájában. A kongresszus résztvevői harminckét országból érkeztek, főleg Kelet-Európából, de többek között Távol-Keletről, pl. Indiából, sőt, Nepálból is. Az International Faculty tagjaként tíz országból érkeztek az előadók, ez egészült ki másfél tucatnyi kiváló magyar előadóval. Fontos aspektus, hogy a 80 külföldi vendég részvételének teljes költségét az EASD vállalta magára.

  Az MDT 2020. évi kongresszusára Budapesten a BAH csomópontnál lévő kongresszusi központban kerül sor. A közgyűlés során új vezetőséget is fogunk választani. Az MDT 50 éves jubileumáról egy könyv kiadásával fogunk emlékezni.

  Az MDT minden tagjának Boldog Új Évet kívánok!

   

  Prof. dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

Vissza