Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Magánszolgáltatói EESZT csatlakozási kötelezettség
  2019.11.14.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel * kapcsolatos részletes szabályokról szóló 39/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet 23/2019. (X. 15.) módosítása alapján 2020. január 1-ig minden magánfinanszírozott ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatónak** kötelező jelleggel csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez.

  2020. január 1-ig *** minden nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó orvosi,- és fogorvosi szolgáltatási típuskóddal és működési engedéllyel (1-es vagy 2-es szakmakód) rendelkező egészségügyi szolgáltatónak is el kell végeznie a csatlakozással kapcsolatos teendőket.

  Legkésőbb 2020. június 1-től az EESZT-be történő adatszolgáltatást is meg kell kezdeni: az ellátási események adatait és a kapcsolódó ellátási dokumentumokat továbbítani kell az EESZT-be és az ellátás során felírásra kerülő vényeket az EESZT-n keresztül kell megrendelni. A magánszolgáltatóknak a csatlakozáshoz egy adminisztrációs és egy technikai folyamatot kell teljesíteni a következő nem egészen 2 hónapban.

  Kérjük legyen kedves, hogy tájékoztatásul tekintse meg a csatlakozás lépéseit az alábbi weboldalon: https://orvosiprogram.hu/maganszolgaltatoi-eeszt-csatlakozasi-kotelezettseg/

  ---------------------------------------------------------

  *Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) kialakításának legfontosabb célja az eddigieknél magasabb szintű, betegközpontú ellátás biztosítása: a beteg összes adatát az ország bármely egészségügyi ellátóhelyén hozzáférhetővé teszi a kezelőorvos számára.  Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret 2017. november 1-i indulása óta mintegy tízezer egészségügyi szolgáltató használja. Az első körben az államilag finanszírozott háziorvosi szolgálatok, a járó- és fekvőbeteg-ellátó intézmények és a gyógyszertárak  csatlakoztak a rendszerhez. ** Ez megközelítőleg kb. 15 ezer magánszolgáltatót érint. *** A csatlakozásra kötelezettek köre a 23/2019. (X. 15.) EMMI rendelet alapján a napokban tovább bővült

Vissza