Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tájékoztató a polycystás ovarium szindrómás betegek metformin kezelésével kapcsolatos újabb fejleményekről
  2009.01.29.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége 2009. január 18-i ülésén megtárgyalta a PCOS betegek metformin kezelésével kapcsolatos újabb fejleményeket és határozott a további teendőkről.

  Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet alapján körvonalazódott a metformin készítmények alkalmazásának lehetősége. A Magyar Diabetes Társaság és az OGYI honlapján publikált rendelet - az Indikáción túli gyógyszerrendelésről - lehetővé teszi a kezelőorvos kérelmére, a beteg beleegyezése mellett az OGYI engedélyét követően a kezelést. Szakmai háttérként elfogadták a Magyar Diabetes Társaság által szervezett konszenzus anyagát. (Diabetologia Hungarica XVI. évf. 2. Supplementum).

  A megbeszélésen megfogalmazódott ugyanakkor egy sor további szempont is, amelyek egységes megítélése újabb konszenzus kialakítását teszi szükségessé. Társaságunk készséggel vállalkozik a közeljövőben egy újabb értekezlet összehívására, melynek állásfoglalását megjelentetjük és elküldjük főhatóságunknak.

Vissza