Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  IDF kritériumok metabolikus szindrómára gyermekekben és serdülőkben
  2007.10.10. | International Diabetes Federation - IDF | Hírkategória: Általános
  Egy, az International Diabetes Federation által publikált cikk a metabolikus szindróma egyre gyakoribb előfordulására hívja fel a figyelmet már a gyermekek körében is. Az IDF kiadott egy definíciót a metabolikus szindróma diagnózisának megkönnyítésére gyermekekben.

  A definíciót korcsoportok szerint hozták létre, úgymint 6 – 10 éves, 10 – 16 éves és 16 vagy afeletti korcsoportok. Az IDF ajánlása szerint nem lehet 10 éves kor alatt metabolikus szindrómát diagnosztizálni, bár a testsúlycsökkentés kifejezetten javasolható 10 év alatti abdominálisan elhízott gyermeknek.

  10 éves kor felett fel lehet állítani a metabolikus szindróma diagnózisát abban az esetben, ha a gyermek abdominálisan obes és legalább két vagy több más klinikai laborértéke emelkedett. (emelkedett triglicerid, alacsony HDL koleszterinszint, magas vérnyomás, emelkedett plazma glukóz értékek).

  Az IDF cikkének magyar nyelvű összefoglalóját a Kapcsolódó dokumentumokra kattintva olvashatja, illetve az eredeti angol nyelvű cikket a Kapcsolódó linkre kattintva érheti el.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza