Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Részletek az ADA 2006. decemberi és 2007. januári hírleveléből
  2007.02.04.ADA - American Diabetes AssociationHírkategória: Általános
  Szakmai szolgáltatásaink célja, hogy minél széleskörűbb tájékoztatást nyújthassunk olvasóinknak a diabetessel kapcsolatban publikált legújabb kutatási eredményekről, fejlesztésekről.
  Rendszeres olvasóink minden bizonnyal már felfigyeltek legújabb szakmai szolgáltatásunkra, mely keretében igyekszünk folyamatosan referálni a jelentősebb szakmai Web-lapokon megjelenő hírekről, újdonságokról. E referátumok keretében rendszeresen összefoglaljuk az American Diabetes Association (ADA) havi szakmai hírlevelének tartalmát.

  Az ADA 2006. decemberi és 2007. januári hírlevelének magyar nyelvű teljes összefoglalóját megtalálja a Kapcsolódó dokumentumban - szakemberként történő - bejelentkezést követően!


  Kivonat a tartalomból:

  A hőmérséklet ellenőrzés megelőzheti a diabeteszes lábfekély kialakulását
  Infravörös bőr termométerrel történő napi rendszeres lábhőmérséklet mérése a standard diabeteszes láb kezelés mellett szignifikánsan csökkentheti a diabeteszes lábfekély kialakulását. A tanulmány vezetői szerint a megemelkedett bőrhőmérséklet helyi gyulladásra és szöveti sérülésre utalhat, de a jelek túl finomak lehetnek ahhoz, hogy a hőmérséklet mérése nélkül észrevegyük.

  A gerincvelő megrövidülése korai jel lehet diabeteses neuropathiában
  A gerincvelő mérete már jóval a diabeteses neuropathia tüneteinek megjelenése előtt csökkenhet – derül ki a Diabetes Care-ben megjelent tanulmányból. Az életkorra, magasságra, testsúlyra korrigált a gerincvelő terület mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) alapján neuropathiában nem szenvedő cukorbetegnél a gerinvcvelő mérete szignifikánsan hosszabb volt, mint a neuropathiában szenvedőknél. A brit kutatók feltételezik, hogy cukorbetegeknél a gerincvelőről készített MRI felvétel segíthet a korai, klinikai tünetekkel nem rendelkező gerincvelői idegkárosodás detektálásában.

  A vasban gazdag táplálék emeli a szívbetegség rizikóját diabetesben
  A „vörös” hús és más „hem” vasban gazdag tápanyagok, mint a csirkemáj, a kagyló, az osztriga fogyasztása emeli a szívbetegségek rizikóját diabetesben. Az életkort és a testsúly rizikónövelő hatásának figyelembe vétele után is kimutatható volt, hogy a hem-vas, ill. a „vörös” hús nagymennyiségű fogyasztása emeli a szívbetegség kialakulásának rizikóját.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza