Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A MDT Veresiu professzort a társaság tiszteletbeli tagjává fogadja
  2014.04.27. | Magyar Diabetes Társaság | Hírkategória: Általános
  Ioan Veresiu professzor a Kolozsvári Iuliu Hatieganu Orvosi- és Gyógyszerészeti Egyetemen a Diabetes, táplálkozási- és anyagcserebetegségek osztályának vezetője. A Kolozsvári Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd belgyógyászatból és kardiológiából szakvizsgázott és 1996-ban a Diabetes, táplálkozási- és anyagcserbetegségek szakorvosa lett. A Bukaresti Egyetemen szerzett orvosi PhD fokozatot, később a Kolozsvári Egyetemen társprofesszori kinevezést. A diabetes és anyagcserebetegségek kezelése, gondozása mellett alapvető szerepet játszik az orvostanhallgatók oktatásában, mind a belgyógyászat, mind az anyagcserebetegségek vonatkozásában.
  Prof. Dr. Ioan Andrei Veresiu
  Veresiu professzor kutatási területe a cukorbetegség kezelése és a diabeteses szövődmények, elsősorban a neuropathia és a diabeteses láb diagnosztikája és terápiája, továbbá a kardiovaszkuláris kockázat és a dyslipidaemia. Ezeken a területeken számos nemzetközi klinikai vizsgálatban vett részt, kiterjedt nemzetközi együttműködést folytat számos szakmai műhellyel, köztük magyar diabetológus kollégákkal. Több hazai és nemzetközi díjat kapott kutatási eredményeinek elismeréseként, számos nemzetközi kutatási pályázatot nyert el a depresszió és diabetes, valamint a nem-fertőző betegségek kutatásának támogatására.

  Ioan Veresiu nagyszámú PhD hallgató témavezetését irányítja, számos doktorandusz hallgatója védte meg tudományos fokozatát az ő irányítása mellett diabetes témakörben. Több könyv és könyvfejezet szerzője, számos eredeti közleménye jelent meg hazai és nemzetközi tudományos folyóiratokban.

  Veresiu professzor számos hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja (EASD, ADA, IDF Diabetic Food Task Force, DEPAC), emellett elnöke a Román diabetes-, táplálkozási és anyagcsere betegségek szövetségének és a Román Diabeteses Neuropathia Társaságnak.

  A Magyar Diabetes Társaság vezetősége Veresiu professzor magasszintű tudományos tevékenysége és a hazai diabetológia prominens képviselőivel való hosszú-távú szakmai és emberi kapcsolatai alapján úgy döntött, hogy a társaság tiszteletbeli tagjává fogadja.

Vissza