Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  EU-s csúcstalálkozó a kontinens egyik legfenyegetőbb népbetegségének megfékezésére
  2012.04.27.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  Az évente háromszázezer európai halálát okozó cukorbetegség a kontinens minden országában hatalmas terheket ró a társadalomra és a gazdaságra

  A cukorbetegség Európa egyik legjelentősebb egészségügyi, gazdasági és társadalmi problémája. A kontinensen évente háromszázezren halnak meg cukorbetegség következtében és a cukorbetegek száma folyamatosan nő. A jelenleg gazdasági környezetben és a fokozottan öregedő társadalom miatt hatékonyabb, fenntarthatóbb egészségügyi ellátórendszerre és eredményesebb prevencióra, valamint szűrésekre van szükség. Ezeket kívánja elősegíteni a 2012. április 25-26-án Koppenhágában megrendezésre kerülő Európai Diabétesz Vezetői Fórum (European Diabetes Leadership Forum).

  Azonnali tettekre van szükség, mivel a cukorbetegség amellett, hogy 39,4 millió embert érint az Európai Unióban és csaknem 1 millió embert Magyarországon, hatalmas gazdasági terhet ró a tagországokra: A cukorbetegséggel kapcsolatos egészségügyi kiadások éves összege az Európai Unióban meghaladta a 89 milliárd Eurót; Magyarországon a cukorbetegség és szövődményeinek kezelése évente több mint 174 milliárd Forintjába kerül a magyar adófizetőknek, ami meghaladja a magyar GDP 0,65 százalékát.

  A problémát az Európai Unió is kiemelten kezeli, ezért az Európai Parlament 2012. március 14-én egy közös európai diabétesz stratégia kidolgozását rendelte el, amelynek része többek között a megelőzés, az adatgyűjtés, az ellátás hatékonyságának fokozása és a nemzeti diabétesz programok elkészítése és alkalmazása.

  Ennek elősegítésére az EU Dán Elnökségének pártfogásában és annak hivatalos programjaként, az OECD szervezésében 2012. április 25-26. között Koppenhágában kerül sor az Európai Diabétesz Vezetői Fórumra (European Diabetes Leadership Forum).

  Az eseményen Magyarországot Prof. Dr. Jermendy György, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja képviseli. A magas rangú konferencián Dr. Jakab Zsuzsanna, a WHO európai irodájának vezetője is beszédet tart, valamint felszólal Kofi Annan, az ENSZ korábbi főtitkára is.

Vissza