Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent Jermendy György professzor összefoglaló szakkönyve
  2005.01.25.MDTHírkategória: Általános
  Tényeken alapuló cukorbeteg-gondozás címmel megjelent az MDT elnökének, Jermendy György professzornak tollából egy igazi unikum.
  Az utóbbi években jól nyomon követhető egy jelentős szemléletváltás. Ma már a cukorbetegség meghaladja egykori határait. Bár eleink már világosan látták, hogy a diabetes mellitus szinte az egész belgyógyászatot felöleli, mégis a fejlődés mára tette a diabetológiát a belgyógyászat reintegrátorává. Ma már látjuk, hogy az 1-es típusú diabetes nem halálos betegség megfelelő anyagcsere-vezetés, páciens edukáció mellett, ellenben a 2-es típus elsősorban a korai érelmeszesedést generáló hatása révén az enyhe bajból halálos kórrá vált.
  A szakirodalomban az elmúlt években több olyan nagy tanulmány jelent meg, melyek megfelelnek a tényeken alapuló tudományos kritériumoknak.
  Jermendy professzor könyve e tanulmányok adatait tekinti át összefoglaló jelleggel, jól rendszerezve azokat.
  A könyv 397 jól szerkesztett oldalon, könnyen áttekinthetően rendszerezi a ma rendelkezésre álló klinikai bizonyítékokat.
  A szerző kifejezetten utal rá, hogy a bizonyítékok száma állandóan szaporodik és az idők folyamán jelentősen át is alakul a medicina természetének megfelelően. Éppen emiatt ígéretet tesz rá, hogy a későbbiekben a legújabb bizonyítékokkal váltja fel az esetleg idejét múlt részeket. Ennek megfelelően komoly reményünk lehet arra, hogy mindenkor a legkorszerűbb és legerősebb ajánlások alapján végezhetjük betegeink gondozását, ha forgatjuk a Medicina kiadó munkáját is dicsérő mindenkori kiadványt.


  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza