Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Diabetológiai kézikönyv magyar és német szerzőktől
  2005.01.24.MDTHírkategória: Általános
  Diabetes und Herz címmel jelent meg a darmstadti Steinkopff Kiadónál négy német szakember szerkesztésében egy összefoglaló diabetológiai kézikönyv, amelynek egyik szerzője Pogátsa Gábor professzor.
  A névmutató nélkül 402 oldalas terjedelmű, német nyelvű, 132, többségében színes ábrát és 61 táblázatot tartalmazó munka öt nagy fejezetre osztva tárgyalja a diabetes kardiológiai vonatkozásait.
  .Az első fejezet epidemiológiai kérdésekkel, a diabetesben különös jelentőségű keringési kockázati tényezőkkel és genetikai tényezők potenciális szerepével foglalkozik. A második fejezet a keringési szövődmények patobiokémiáját és kórélettanát foglalja össze. A harmadik fejezet a diabeteszes szív klinikai vonatkozásait tárgyalja. Ennek első alfejezetét, a diabeteszes szívizom betegségről szóló részt írta Pogátsa professzor. A negyedik fejezet az intenzív kezelés lehetőségeiről ad áttekintést. Külön-külön alfejezet foglalkozik az intervenciós kardiológia és a sebészi intervenció lehetőségeivel, irányelveivel, s az utókezelés jelentőségével. Egy külön alfejezet foglalkozik a vércukorcsökkentő kezelés követendő gyakorlatával keringési szövődmények kialakulása esetén. Minden fejezetet irodalomjegyzék követ, ahol az érdeklődő a szövegben is említett legfontosabb munkák jegyzékével találkozhat.
  A méretét, nyomdatechnikai kivitelezését tekintve egyaránt kifogástalan, a napi használat számára készített, kemény fedelű borítóval ellátott, jól olvasható betűkkel szedett könyv.
  A munka hazai szakboltokban is megrendelhető, kereskedelmi ára az elolvasásra kapott példányon nem szerepel. Olvasása elsősorban a kérdés specialistái számára ajánlható

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza