Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  ENSZ-csúcstalálkozó a Nem Fertőző Betegségekről New Yorkban – folynak a tárgyalások, rendezvények lesznek világszerte
  2011.08.15.MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Madácsy László és Dr. Martos TímeaHírkategória: Általános
  2011. szeptember 19-20-án kerül sor az ENSZ soron következő csúcstalálkozójára, melynek témája a nem fertőző betegségek megelőzése. A négy kiemelt terület egyike a diabétesz. Az esemény előkészítése már tavaly ősszel megkezdődött, a hátralévő alig 35 nap azonban még sok teendőt tartogat.
  A csúcstalálkozó időpontjához közeledve az egész világon egyre inkább előtérbe kerül a helyi kampányok, megmozdulások. Mivel a cukorbetegség szerepe kiemelkedő, a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) tagszervezeteknek további lépéseket kell tenni a figyelem felhívása érdekében.

  A Civil Társadalmi Meghallgatás 2011. június 16-án zajlott New Yorkban, melynek során a civil szervezetek, a magánszektor és ENSZ képviselői együtt próbáltak a nem fertőző betegségek epidemiológiájáról, a négy kiemelt terület kockázati tényezőinek fokozódó jelentőségéről közös álláspontra jutni. Az IDF nagy erőkkel képviseltette magát, több mint 250 civil szervezet és 90 ENSZ tagállam IDF képviselője vett részt a gyűlésen. A találkozó és az online egyeztetések alapján egy jelentést állítottak össze. Jean Claude Mbanya, az IDF elnöke köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki részt vett az ENSZ-csúcs Záródokumentum első tervezetének elkészítésében.

  Az ENSZ-csúcstalálkozó Záródokumentumának első tervezetét a WHO tette közzé néhány héttel ezelőtt (http://www.ncdalliance.org/zerodraft) A végleges dokumentum tartalma kiemelkedően fontos, mivel ez lesz majd az alapja a kormányok és nemzetközi testületek programjainak a nem fertőző betegségek elleni harcban. A Záródokumentummal kapcsolatos tárgyalások szeptember elején folytatódnak.

  Az ENSZ-csúcstalálkozóval egy időben a világ számos pontján zajlanak majd kapcsolódó események. New Yorkban szeptember 18-án délután az IDF vezetésével kerül megrendezésre a „UNITE for a healthy future” figyelemfelhívó szabadtéri program, ahol láthatják a látogatók az 1-es típusú cukorbeteg kerékpáros csoport bemutatóját, egyebek mellet lesz ugráló kötél, frizbi és tánc is.

  A kampány részleteiről, a csúcstalálkozóval kapcsolatos programokról tájékozódjon honlapunkon www.diabet.hu, illetve a  www.ncdalliance.org weboldalon.

  A magyarországi eseményekről, az ENSZ-csúcstalálkozón résztvevő hazai képviselőkről hamarosan további információkat közlünk!

Vissza