Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  CEOSZ kutatás az MDT szakmai támogatásával
  2021.10.05.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  Tisztelt Kolléga!

  A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége megbízásából, a Magyar Diabetes Társaság támogatásával a Szinapszis Egészségpanel kutatást végez a cukorbetegek és a kezelésükben részt vevő szakemberek körében.

  Az orvos–beteg találkozások száma jelentősen lecsökkent a pandémia miatt, és egy új kapcsolati forma kialakulása kezdődött meg, amit telemedicinának is szokás nevezni. Azonban, mint minden újdonság, ez is számos kérdést vet fel, bizonytalanságot és problémát okoz úgy a betegek, mint a szakemberek körében. Annak érdekében, hogy személyes találkozás nélkül is megfelelő egészségügyi ellátást lehessen biztosítani, nélkülözhetetlen a telemedicina működésének minden részletre történő átgondolása és kidolgozása. Ehhez pedig egyaránt szükség van a szakemberek és a betegek tapasztalatainak feltérképezésére is.

  A kutatás legfőbb célja, hogy az elmúlt időszak tapasztalatait, módszereit, megoldásait összegyűjtse, elemezze és ezáltal a döntéshozók számára segítséget nyújthasson a valamennyi résztvevő számára legoptimálisabb gyakorlat kidolgozásához.

  Nagyon fontos, hogy a lehető legtöbben hozzájáruljunk válaszainkkal a rólunk szóló és velünk kapcsolatos tények alátámasztásához. Minden egyes szakember válasza közelebb visz a helyzet feltárásához, amelynek alapján javítani lehet az orvos–beteg kapcsolaton, ezáltal hatékonyabbá tenni a kezelést, ezért nagyon értékes számunkra az ön tapasztalata és véleménye!

  A kérdőív az alábbi linken, valamint az MDT honlapján érhető el:
  LINK


  Prof. Dr. Kempler Péter 
  elnök, Magyar Diabetes Társaság

  Füzesi Brigitta
  elnök, Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége

Vissza