Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MDT Cukorbeteg Szakellátóhely Nyilvántartó - TESZT ÜZEM
  2021.07.09.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  Tisztelt Kollégák!

  Az MDT Cukorbeteg Szakellátóhely Nyilvántartó jelentős továbbfejlesztéseket követően béta verzióban - teszt üzemben - elérhető 2021.07.01 - 2021.09.30-a között. A következő éves megújítási időszak várhatóan 2021.10.01 - 2022.01.31-e között kerül lebonyolításra..

  Cukorbeteg Szakellátóhelyek Elektronikus Nyilvántartása 2019-ben teljesen megújult. Az új rendszer és felület számos könnyítést, segítséget nyújtott mind a szakellátóhely vezetők, mind a területi referensek, az OMKB és az MDT vezetősége számára is.

  A fejlesztések azonban nem álltak meg, számos visszajelzés, kérés, igény érkezett, hogy még jobbá, könnyebbé, felhasználóbarátabbá váljon a nyilvántartás kezelése. Így újabb fejlesztések készültek el, amelyet az elmúlt időszakban már több szakellátóhely vezető is tesztelt előzetesen. Most járunk a végső, béta verziós teszt fázisban. 

  A két legnagyobb fejlesztés a várandósok ellátásával is foglalkozó (röviden „gesztációs”) szakellátóhelyeket és a folyamatos inzulinadagoló (röviden „Inzulinpumpa Centrum”) szakellátóhelyeket érinti.
  Az MDT kérésére a két munkacsoport vezetősége kidolgozta az ilyen profilú szakellátóhelyekre érvényesíthető speciális minősítési feltételrendszert, amely az általános minősítési feltételekkel együtt ITT érhető el.

  A két legnagyobb fejlesztés:

  • A folyamatos inzulinadagoló szakellátóhelyek (Inzulinpumpa Centrumok) minősítési felételrendszere szoros kapcsolatban áll az Inzulinpumpa Regiszterrel. A megfelelő minősítés eléréséhez szükséges a regiszter aktív és folyamatos használata. Ennek érdekében az Inzulinpumpa Regiszterben is új funkciók kerültek kialakításra, amely immár az új funkcióknak köszönhetően Inzulinpumpa- és Szenzor (CGM) Regiszterként (www.inzulinpumpa-regiszter.hu) áll rendelkezésre a felhasználók számára.

  • A várandósok ellátásával is foglalkozó Centrumok minősítésére vonatkozó adatok rögzítésére csak az adott szakellátóhely vezetője jogosult. Megkérjük a diabétesszel társuló terhességgel dedikáltan foglalkozó munkatárs kollégákat, hogy támogassák és segítsék a szakellátóhely vezetőjüket az adatok rögzítésében, továbbá személyes adatlapjukon szakképesítésüket rögzítsék.

   

  Amennyiben bármilyen hibát tapasztalna, vagy egyéb észrevétele lenne, kérjük írjon emailt a szakellatohely@diabet.hu címre. A hibajelenség kapcsán lehetőség szerint a legpontosabban írja körül mit tapasztal. Ha van rá mód, kérjük küldje el a böngészőből az oldal címét, hivatkozást is, illetve a képernyőről készített nézőképet (print screen). Kérjük a levélben a technikai információkon túl, nevesítse a szakellátóhelyet is, annak nevével és vezetőjével.

  Örömmel várjuk pozitív tapasztalatait is a rendszer használatával kapcsolatban a szakellatohely@diabet.hu címre.

  További részleteket az alábbi oldalon olvashat:
  www.diabet.hu/szakellatohelyek

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza