Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Diabétesz Világnap 2009Küldje be Ön is meghívóját, beszámolóját a Világnap eseményeiről, írjon a szerkesztoseg@diabet.hu e-mail címre, és népszerűsítse a rendezvényt a www.diabet.hu/vilagnap - hazai események honlapon is!
Diabétesz oktatás és megelőzés

Tudjon meg többet a cukorbetegségről és csökkentse a kockázatot

A 2009-2013. időszakban a Diabétesz Világnap témája a diabétesz oktatás és megelőzés. A kampány célja, hogy felhívja a diabétesz gondozásban résztvevő valamennyi érintett figyelmét a cukorbetegség megértésére és a kockázat csökkentésének fontosságára. A cukorbetegek számára ez egy üzenet az edukáció fontosságáról. A kormányoknak felhívás hogy hatékony stratégiákat és irányelveket léptessenek hatályba annak érdekében, hogy megelőzzék és kezeljék a cukorbetegséget. Az egészségügyi szakembereknek pedig felhívás, hogy fejlesszék ismereteiket és alkalmazzák a gyakorlatban a bizonyítékokon-alapuló új kezelési irányelveket. A társadalom valamennyi tagja számára pedig egy lehetőség, hogy megismerje a cukorbetegség súlyos következményeit, és megismerje, hogy ahol lehet, hogyan előzhető meg vagy késleltethető a cukorbetegség és annak szövődményei. A kampány legfontosabb üzenetei:
  • Ismerje fel a cukorbetegség kockázati tényezőit és a figyelmeztető jeleket
  • Tudjon meg többet a cukorbetegségről, és hogy kihez fordulhat
  • Tudjon meg többet cukorbetegsége gondozásáról és csökkentse a kockázatot


Népszerűsítse rendezvényét

A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztőségének célja, hogy valamennyi hazai világnapi rendezvényre felhívja a figyelmet, ill. beszámolókat közöljön a www.diabet.hu/vilagnap honlapon. Kérjük, írjon a szerkesztoseg@diabet.hu e-mail címre!

A cukorbetegség globális probléma, káros emberi, szociális és gazdasági hatásokkal. Ma már több mint 250 millió cukorbeteg él világszerte, számuk évente 7 millióval növekszik. Amennyiben a kormányok most elkezdik népszerűsíteni az egészséges életmód, diéta, rendszeres fizikai aktivitás és életmód változtatás szükségességét a kór terjedése alacsony költséggel visszafordítható.

Plakátok

A 2009-2013-as diabétesz oktatás és megelőzés kampány első évére a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) az alábbi, a Magyar Diabetes Társaság által magyar nyelvre fordított plakátokat készítette. A plakátok pdf formátumban, kétféle felbontásban, akár nyomdai felhasználásra is szabadon letölthetők!Tudjon meg többet a cukorbetegségről – Ismerje fel a figyelmeztető jeleket

Tudjon meg többet a 2-es típusú cukorbetegségről – Van Önnek kockázati tényezője?

Tudjon meg többet a 2-es típusú cukorbetegségről – Csökkentse a kockázatot