Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

MDT Geriátriai Szekció

A vezetőség:

Dr. Domboróczki Zsolt

Dr. Molnár Gergő

Dr. Bujtor Zoltán

2024-es köszöntő


Kedves Munkacsoport Tagok!

Mindenkinek egészséges, nyugodt és aktív, boldog 2024-es évet szeretnék kívánni!
2023-ban sajnos elvesztettünk egy értékes Embert, Dr. Harcsa Eleonóra emlékét nem felejtjük.
Ugyanakkor örvendetes mértékben erősödött munkacsoportunk, bízom benne, hogy az előttünk álló évben sem lesz másként.
Teendőnk, munkánk rengeteg, szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy ötleteivel, aktivitásával keressen, a mindennapi cukorbeteg gondozás mellett minden segítség, tevékenység értékes.

Üdvözlettel,
Domboróczki Zsolt

2021. szeptember 4-én a Magyar Diabetes Társaság XXIX. Kongresszusának keretei között megalakult, befogadásra került a Geriátriai Munkacsoport.

Célunk az időskorú cukorbetegek minőségi ellátásának biztosítása, fejlesztése, a diagnosztika és terápia modern eszközeinek felhasználása, egyszerre hatékony és biztonságos kezelés a páciens jó életminősége és funkcionális állapotának javítása érdekében.


Az idős cukorbetegek népes, dinamikusan bővülő populációt alkotnak. Ellátásuk komoly kihívás az alapellátásban és szakellátásban dolgozók számára egyaránt. Mentális, szomatikus és szociális jellemzőikben is kifejezetten heterogén csoport, a jó biológiai állapotú, önellátó pácienstől a multimorbid, hanyatló, állandó segítséget igénylő idős betegekig. A kezelés során a funkcionális státusz alapján, egyénileg meghatározott terápiás célokra és eszközökre van szükség.

Az idős társadalom súlyát tekintve és szakmai szempontok szerint is kiemelt figyelmet érdemel minden szakterületen belül, saját irányelvekkel, módszertani ajánlásokkal. A Nemzetközi Diabetes Szövetség, az Európai és Amerikai Diabetes Társaság égisze alatt is működik geriátriai munkacsoport, melyek létrehozták saját szakmai állásfoglalásaikat az időskori cukorbetegség kezelésével, gondozásával kapcsolatban

  • A munkacsoport archív dokumentumai

    Jelenleg nem található archív dokumentum.