Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

MDT Geriátriai Szekció

A vezetőség:

Dr. Domboróczki Zsolt

Dr. Molnár Gergő

Dr. Bujtor Zoltán

2021. szeptember 4-én a Magyar Diabetes Társaság XXIX. Kongresszusának keretei között megalakult, befogadásra került a Geriátriai Munkacsoport.

Célunk az időskorú cukorbetegek minőségi ellátásának biztosítása, fejlesztése, a diagnosztika és terápia modern eszközeinek felhasználása, egyszerre hatékony és biztonságos kezelés a páciens jó életminősége és funkcionális állapotának javítása érdekében.


Az idős cukorbetegek népes, dinamikusan bővülő populációt alkotnak. Ellátásuk komoly kihívás az alapellátásban és szakellátásban dolgozók számára egyaránt. Mentális, szomatikus és szociális jellemzőikben is kifejezetten heterogén csoport, a jó biológiai állapotú, önellátó pácienstől a multimorbid, hanyatló, állandó segítséget igénylő idős betegekig. A kezelés során a funkcionális státusz alapján, egyénileg meghatározott terápiás célokra és eszközökre van szükség.

Az idős társadalom súlyát tekintve és szakmai szempontok szerint is kiemelt figyelmet érdemel minden szakterületen belül, saját irányelvekkel, módszertani ajánlásokkal. A Nemzetközi Diabetes Szövetség, az Európai és Amerikai Diabetes Társaság égisze alatt is működik geriátriai munkacsoport, melyek létrehozták saját szakmai állásfoglalásaikat az időskori cukorbetegség kezelésével, gondozásával kapcsolatban

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.