Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

A soron következő kongresszusunk alkalmával, Tihanyban 2008. április 18-án 13.00 órakor (határozatképtelenség esetén április 19-én 11.20-kor) közgyűlést hirdettünk meg a Diabetologia Hungaricában és honlapunkon.

A közgyűlés egyik fontos napirendi pontja Alapszabályunk aktualizálása, amelyet elsősorban az MDT Alapszabályát érintő, az uniós jogharmonizációt is figyelembe vevő ügyészségi felülvizsgálat követel meg. Vezetőségünk megbízása alapján Békefi Dezső főorvos úr - jogi szakértő bevonásával – elkészítette az Alapszabály módosítás tervezetét, melyet vezetőségünk elfogadott. A javaslathoz honlapunkon keresztül az MDT minden tagja hozzáférhetett és 2008. március 31-ig megfogalmazhatta észrevételeit, javaslatait.
Köszönjük a hozzánk eljuttatott javaslataikat, melyeket igyekeztünk figyelembe venni a 2. sz. módosítási javaslat, valamint a hozzá kapcsolódó 1. sz. melléklet, és a 2. sz. melléklet elkészítésekor. (Megtekintheti az eredeti, 1. sz. változatot ide kattintva.)

A Közgyűlésen már további módosító javaslatok megtételére nem lesz lehetőség, a 2. sz. javaslatban szereplő változtatásokra, illetve változatokra lehet majd szavazni és ennek eredményeképpen történik az új Alapszabálynak a Közgyűlés általi elfogadása.

Prof. Dr. Winkler Gábor
elnök

Prof. Dr. Barkai László
főtitkár

Dr. Békefi Dezső
alapszabály előkészítő
bizottság vezetője
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények