Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Brooser Gábor pályadíj és emlékérem

A díjat Dr. Brooser Gábor professzor özvegye alapította férje emlékére 2015-ben. Az alapító a díj gondozására a Magyar Diabetes Társaság vezetőségét kérte fel. Az alapításra szánt összeget (4.500.000.- azaz Négymillió ötszázezer forintot) a Társaság elkülönített számlán kezeli.

A díjra pályázhatnak azok a kutatók vagy kutatócsoportok, akiknek, illetve amelyeknek az elmúlt két évben a cukorbetegség és a szemészet témakörében elméleti vagy gyakorlati szempontból szakmailag jelentős közleményük jelent meg, és pályázó (kutatócsoport esetén a témafelelős) legalább 5 éve tagja a Magyar Diabetes Társaságnak és a pályázat évében még nem töltötte be a 46. életévét.

A pályázatot kétévente, minden páratlan évben hirdeti meg a Társaság vezetősége. A pályázati kiírást a tárgyév január 31-éig meg kell jelentetni a Társaság honlapján és a Diabetológia Hungarica előző évi utolsó számában.

Beküldési határidő: 2024. február 1.

A pályázatok elbírálására a vezetőség ad hoc bizottságot hoz létre. A díj odaítéléséről az ad hoc bizottság véleményének meghallgatása után a vezetőség dönt egyszerű szótöbbséggel.

Egy személy a díjban egyszer részesülhet (ebbe nem számít bele az, ha kutatócsoport tagjaként részesült már a díjban).

A díjhoz Brooser professzort ábrázoló emlékérem és pénzjutalom jár. A pénzjutalom összegéről a Társaság anyagi lehetőségeit figyelembe véve a vezetőség dönt. A díj összege nem csökkentheti az alapítási tőkét.

A díj átadására a Társaság ünnepi ülésén kerül sor. A díj átadásakor a díjazott Brooser Gábor emlékelőadást tart, amelyen ismerteti a nyertes pályázatát, és eközben emlékezzék meg Brooser professzor munkásságáról.

A díjazottak neve és a díj elnyerésének éve jelenjék meg a Társaság honlapján és a Társaság kongresszusi kiadványában.

Brooser Gábor pályadíj és emlékérem eddigi díjazottjai

  • 2021: Dr. Tóth Gábor
  • 2017: Dr. Bodrogi Petra