Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Díjak, EMLÉKÉRMEK

PRO DIABETOLOGIA DÍJ

Életműdíj a hazai diabetológia érdekében huzamosan kifejtett kiemelkedő teljesítményért

MAGYAR IMRE DÍJ ÉS EMLÉKÉREM

A Magyar Diabetes Társaság keretében, a társaság érdekében kifejtett tevékenységért.

HETÉNYI GÉZA PÁLYADÍJ ÉS EMLÉKÉREM

Szentkúthy Lajosné alapította pályadíj a cukorbetegségben elhunyt leánya emlékére.

BARTA LAJOS DÍJ ÉS EMLÉKÉREM

A Gyermekdiabetes Szekció díja és emlékérme a hazai gyermekdiabetológia terén kifejtett huzamos és eredményes munka elismerésére

SOMOGYI AWARD

The aim of the Somogyi Award is to recognise internationally the scientific achievement of a person who significantly contributed - either experimentally or clinically - to the better understanding of hypoglycaemia and counterregulatory mechanisms, performed investigations in order to prevent or to decrease the risk of hypoglycaemia in diabetic patients.

TISZTELETBELI TAGJAINK

A Magyar Diabetes Társaság alapszabálya értelmében „Tiszteletbeli Tag” elismerést adományozhat, melyet az MDT kongresszusán, ünnepélyes keretek között adnak át.

KIVÁLÓ DIABETES-EDUKÁTOR DÍJ

A Kiváló Diabetes-edukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a páciens-oktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre.

PRO AEGROTIS DÍJ

A Pro Aegrotis Díj a diabetes-gondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja.

Az Év Fiatal Diabetológusa - Tamás Gyula DÍJ

A 77 Elektronika Kft és az MDT által alapított díj a klinikai diabetológia területén tevékenykedő orvosok kiemelkedő gyógyító, tudományos, edukációs tevékenységének elismerése.

Szakdolgozói Pályázat

Az elismerés pályázat útján nyerhető el. Pályázhat az MDT nem orvos tagja, előadás formájában megírt bármely, a szénhidrát-anyagcsere körébe tartozó, eddig nem közölt munkával.

Az év legjobb idegen nyelvű tudományos közleménye DÍJ

A Díj elnyerésére pályázni kell. Pályázhat, aki legalább két éve az MDT tagja, minden év január 1. – december 31. között online vagy nyomtatásban megjelent, diabetológiai tárgyú, idegen nyelvű szakmai közlemény első szerzője /megosztott első szerzője.

Az év legjobb magyar nyelvű tudományos közleménye díj

A Díj elnyerésére pályázni kell. Pályázhat, aki legalább két éve az MDT tagja, minden év január 1. – december 31. között online vagy nyomtatásban megjelent, diabetológiai tárgyú, magyar nyelvű szakmai közlemény első szerzője /megosztott első szerzője.

MDT Ifjúsági Pályázata

Pályázni lehet közlemény formájában megírt, a szénhidrát-anyagcsere körébe tartozó experimentális vagy klinikai jellegű, eddig nem közölt saját munkával, illetve áttekintő jellegű, összefoglaló tanulmánnyal az experimentális vagy klinikai diabetológia szabadon választott témaköréből.

Brooser Gábor pályadíj és emlékérem

A díjat Dr. Brooser Gábor professzor özvegye alapította férje emlékére 2015-ben. Az alapító a díj gondozására a Magyar Diabetes Társaság vezetőségét kérte fel. Az alapításra szánt összeget (4.500.000.- azaz Négymillió ötszázezer forintot) a Társaság elkülönített számlán kezeli.

Kelet-magyarországi Diabetológiáért plakett

A Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége szervezői 2005-ben a bajai rendezvényen adták át először az elismerő plakettet és emléklapot.

Pannon Diabetes Díj

A Pannon Diabetes Díjat az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület alapította 2011-ben, az I. Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 20. évfordulójára.

Kiváló Szakápoló-, Kiváló betegoktatás elismeréséért-, Kiváló Pumpa-edukátor
MDT-Roche Díj

A Roche (Magyarország) Kft. és a Magyar Diabetes Társaság pályázata a diabetes oktatás támogatására.

Pannon Diabetes Életmű Díj

A Pannon Diabetes Életmű Díjat az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület alapította 2022-ben, a Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 25. évfordulója alkalmából.

Halmos Tamás díj

Az MDT által alapított és adományozott díj a klinikai diabetológia területén tevékenykedő fiatal orvosok kiemelkedő tudományos tevékenységének elismerése.

"A Diabetologia Hungarica legjobb közleménye" díjazottak

A díjat a Tudomány Kiadó ajánlotta fel a lapban történő publikációs kedv ösztönzésére és a folyóirat olvasottságának növelésére.

Kammerer életmű Díj

A Kammerer - Életműdíjat a Diabeteses Vesebetegekért a Diagnózistól a Dialízisig Alapítvány (D-D Alapítvány) kuratóriumi elnökeként dr. Vörös Péter alapította 2024-ben, a diabéteszes vese- betegség kutatásában, oktatásában, ellátásában kiemelkedő eredményeket elért orvosok elismerése céljából.