Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Magyar Diabetes Társaság XXIII. Kongresszusa

Általános információk

A Magyar Diabetes Társaság ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a MAGYAR DIABETES TÁRSASÁG XXIII. KONGRESSZUSÁRA, mely 2015-ben Budapesten kerül megrendezésre.

A Kongresszus szakmai szervezőiProf. Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnökeProf. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnökhelyetteseKongresszusi szervezőirodaSTAND-ART Ügynökség Kft.6723 Szeged, Tisza Palota B/fszt.2.Felső Tisza-part 31-34.Tel: +36 62 317 445Fax: +36 62 661 331E-mail: info@stand-art.huSzámlacím: 6792 Zsombó, Juhász Gy. u. 16.Dr. Bernáth Erika, ügyvezető (szponzori támogatások, kiállítás)E-mail: erika@stand-art.hu Horváth Judit, irodavezető (szállásfoglalás)E-mail: judit@stand-art.huHemeder Edit, pénzügyi asszisztens (számlázás és pénzügyek)E-mail: edit@stand-art.huKálmán Kata, project manager (regisztráció és előadás absztraktok)E-mail: kata@stand-art.huLacsán Dóra, project manager (regisztráció)E-mail: dora@stand-art.hu
PROGRAMBIZOTTSÁG
Dr. Barkai LászlóDr. Halmos TamásnéDr. Hidvégi TiborDr. Jermendy GyörgyDr. Kempler PéterDr. Lengyel CsabaDr. Madácsy LászlóDr. Soltész GyulaDr. Winkler GáborDr. Wittmann István
SZERVEZŐ BIZOTTSÁG

Dr. Barkai LászlóDr. Hidvégi TiborDr. Hosszúfalusi NóraDr. Jermendy GyörgyDr. Kempler PéterDr. Tabák ÁdámDr. Várkonyi TamásDr. Winkler Gábor
Akkreditáció
A rendezvény diabetológus, háziorvos, belgyógyász, gyermekgyógyász, kardiológus, nefrológus, neurológus, szemész, sebész, érsebész, szülész-nőgyógyász, urológus, aneszteziológus és intenzív terápiás, oxyológus, reumatológus és rehabilitációs szakorvosok és szakdolgozók számára hivatalos, pontszerző továbbképző oktatási programnak minősül. A kongresszus akkreditációja folyamatban van.
Új prezentációs lehetőség az MDT XXIII. Kongresszusán (Budapest, 2015. május 14-16.)A kongresszus tudományos bizottsága a tavalyi évhez hasonlóan helyt kíván adni olyan tudományos munkák bemutatásának, amelyek hazai forgalomban nem lévő gyógyszerek innovatív fejlesztésével kapcsolatos fázis-II, fázis-III vizsgálatok eredményeit tükrözik. Lehetőség van csak külföldi szerzők által jegyzett vizsgálatok bemutatásának is 10 perces előadás formájában. Ha a szerzők egyike sem tud a kongresszuson személyesen jelen lenni, akkor a gyógyszerfejlesztésben érintett vállalat hazai képviseletének valamely munkatársa tarthatja meg a prezentációt. Az absztraktot a kongresszus útmutatásának megfelelően kell elkészíteni (magyar és angol nyelven), beküldése elektronikusan történik a kongresszusi útmutatóban rögzítetteknek megfelelően. Ha előre látható, hogy a külföldi szerzők egyike sem tud jelen lenni, kérjük a prezentációt tartó személy (hazai vállalat) nevének feltüntetését is. Az absztrakt elfogadásáról és programba sorolásáról a programbizottság dönt. Az absztrakt beadásának határideje MEGHOSSZABBÍTVA 2015. február 10.


Minden résztvevőt szeretettel várunk!

Prof. Dr. Barkai LászlóProf. Dr. Kempler Péter

Vissza az oldal tetejére

Határidők

Absztrakt beadási határidő MEGHOSSZABBÍTVA:

2015. február 10.

Korai, kedvezményes regisztráció határideje:

2015. március 10.

Regisztráció és szállásfoglalás határideje MEGHOSSZABBÍTVA:

2015. május 4.

A végleges program közzététele a honlapon:

2015. április 30.

A hivatalos megnyitás tervezett időpontja:

2015. május 14., 14:00

A hivatalos zárás tervezett időpontja:

2015. május 16., 14:00
Vissza az oldal tetejére

Regisztrációs díjak

Részvételi díjKorai regisztrációs díjRegisztrációs díj

MDT 35 év feletti orvos tagjai

30.000,- Ft42.000,- Ft

MDT szakdolgozó tagjai, 35 év alatti orvos és nem orvos tagjai

19.000,- Ft29.000,- Ft

Nem MDT tag orvosok

38.000,- Ft48.000,- Ft

Nem MDT tag szakdolgozó, ill. nem orvos

22.000,- Ft32.000,- Ft

Kiállítók, cégképviselők

32.000,- Ft42.000,- Ft

Orvostanhallgatók, nyugdíjasok, PhD hallgatók

18.000,- Ft28.000,- Ft

Rezidensek

20.000,- Ft30.000,- Ft

Betegszervezetek képviselői

22.000,- Ft32.000,- Ft

Kísérők

30.000,- Ft30.000,- Ft

Napidíj

15.000,- Ft/nap15.000,- Ft/nap

A regisztrációs díjak tartalma: kávészünetek, vacsorák, kitűző, konferencia táska a kongresszusi anyagokkal, belépés az összes szekcióra, előadásra, a szponzori kiállításra, 3 napos tömegközlekedési kártyát, valamint tartalmazza a 27% ÁFA összegét is.A napidíj tartalmazza az aznapi kávészünet fogyasztást, kitűzőt, konferencia táskát a kongresszusi anyagokkal, belépést az összes aznapi szekcióra, előadásra, a szponzori kiállításra, valamint tartalmazza a 27% ÁFA összegét is.

Jelentkezési lap >>
További részletek a rendezvény oldalán: www.diabet.hu/mdt2015
Vissza az oldal tetejére

Elismerések, díjak

A Magyar Diabetes Társaság ifjúsági pályázata az MDT XXIII. Kongresszusán történő részvétel támogatására

A Magyar Diabetes Társaság tudományos pályázatot ír ki 40 évesnél fiatalabb, diabetológiai érdeklődésű orvosok, PhD-hallgatók, rezidensek, szakdolgozók, ill. orvostanhallgatók számára az MDT XXIII. Kongresszusán (Budapest, 2015. május 14-16.) történő részvétel támogatására. Az MDT azon tagjai pályázhatnak, akiknek első szerzős absztraktját a programbizottság elfogadja. A támogatás a regisztrációs díjat és a szállásköltséget fedezi. A pályázat céljaira rendelkezésre álló összeg 2,5 millió forint. A díjat azok nyerhetik el, akik a beadási határidő időpontjáig nem töltötték be 40. életévüket. Pályázati anyagként benyújtandó a diabetológia területéhez kapcsolódó munkásság, szakmai gyakorlat rövid, maximum fél oldalas összefoglalása, valamint a kongresszusra benyújtott absztrakt. A pályázat kiegészíthető egyéb dokumentumokkal (pl. publikációs jegyzék, tudományos fokozat). A pályázaton feltüntetendő az intézmény, a pályázatot benyújtó neve, címe, elérhetősége (mobil/telefonszám, e-mail cím, levelezési cím). A pályázat írásban (postai úton vagy e-mailben) nyújtandó be: Dr. Hidvégi Tibor, az MDT főtitkára 9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4. hidvegi@t-online.huA pályázatok beérkezési határideje: 2015. február 10. A pályázatokat az MDT vezetősége által kijelölt ad hoc bizottság értékeli, eredményét a Magyar Diabetes Társaság honlapján (www.diabet.hu) közzéteszi.

Dr. Szűcs Zsuzsanna-díj

A Dr. Szűcs Zsuzsanna Egészségügyi Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a Dr. Szűcs Zsuzsanna-díjra. A díjat azon, korábban nem publikált klinikai diabetológiai tárgyú dolgozat szerzője kaphatja, amelynek témája szorosan kapcsolódik a cukorbetegség gyakorlati ellátásához, megelőzéséhez, a szövődmények időben történő felismeréséhez s a betegek életminőségének javításához. A pályázó életkora a 35. évet nem haladhatja meg. A díj: pénzjutalom. Beküldési határidő: 2015 március 1. A pályázat beküldendő: A kuratórium címére (Dr. Várkonyi Tamás, SzTE, I. Belgyógyászati Klinika, 6720, Szeged, Korányi fasor 8-10.). A döntést a kuratórium hozza meg, a díj átadására a közgyűlésen, ünnepélyes keretek között kerül sor.
Vissza az oldal tetejére