Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Az MGYT–MDT Gyermekdiabetes Szekció XXXVI. Országos Kongresszusa - Elnöki köszöntő
  2021.10.08. | Gyermekdiabetes Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák!
  Kedves „Lányok” és „Fiúk”!

  Soha ilyen örömmel és várakozással nem tekintettem éves kongresszusunk elé, hiszen immár két év telt el azóta, hogy utoljára személyesen találkozhattunk. Amikor 2019-ben önfeledten élveztük Niederland Tamás főorvos úr és csapatának kitűnő vendégszeretetét, még nem tudtuk, hogy micsoda szörny, a COVID-19 leselkedik ránk. Most, amikor mi, egészségügyi dolgozók már megkaptuk a védőoltást, optimistán tekintünk a közeli és távoli jövő elé még akkor is, ha nem vagyunk maradéktalanul túl a járványon.

  A nehézségek nem törték meg szekciónk lendületét. Úgy érzem, történetünk egyik leggazdagabb programját sikerült összeállítani: a felkért referátum mellett – amelyben a gyermekdiabetológia egyik forrongó témájáról, a monogénes diabetesekről lesz szó – a szervezők a szimpóziumokon elhangzókkal együtt összesen 58 előadást varázsoltak bele a programba. A témák a gyermekdiabetológia szinte minden területét érintik, helyet kap a COVID-19 hatása a diabeteses gyermekekre, a szövődmények, a társbetegségek, a ritka diabetesformák, az obezitás, a diéta, az edukáció, a betegség pszichés aspektusai és a telemedicina jelentősége. Már hagyományos programja kongresszusunknak a civil fórum, amely jól tükrözi a civilek egyre fokozódó aktivitását, amellyel hathatósan segítenek bennünket céljaink elérésében. A szimpóziumok száma is kiemelkedően magas: 7 cég összesen 8 cégszimpóziumot szervez, ami jól tükrözi, hogy partnereink is nagyra értékelik szekciónk működését.

  Ez évi kongresszusunk fontos programpontja a vezetőségválasztás. Ilyenkor számot kell vetnünk önmagunkkal: mit tettünk, tettünk-e eleget a Szekcióért az elmúlt négy évben. Ha felidézem a négy évvel ezelőtti helyzetet, úgy érzem, van előrelépés szekciónk elfogadtatásában az MDT által (beszámolót tarthattunk az MDT éves kongresszusain, a kongresszusról szóló híradás megjelent a honlapon). Ugyanakkor az MDT honlapja még mindig csak a „másik” Gyermekdiabetes Szekciót tünteti fel. Úgy gondolom, hogy a harcot továbbra is folytatnunk kell azokkal a tisztességes eszközökkel, nem lankadó aktivitással, amelyek tevékenységünket eddig is jellemezték.

  Engedjék meg, hogy ennek kapcsán őszinte köszönetet mondjak a Szekció minden munkatársának a számomra az elmúlt négy évre megszavazott bizalomért és a sok-sok segítségért, amit elnöki tevékenységem során kaptam. Megtisztelő volt számomra, hogy ennek az elhivatott, eredményes munkát végző és kedves csapatnak az élén állhattam. Köszönöm!

  Befejezésként hadd idézzem Ady Endre szavait:
  Bár zord a harc, megéri a világ,
  Ha az ember az marad, ami volt:
  Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.

  Dr. Körner Anna
  a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság közös Gyermekdiabetes Szekciójának elnöke

Vissza