Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: A hónap interjúja
 • A HÓNAP INTERJÚJA - 2013. augusztus
  2013.08.27. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi Irén | Hírkategória: A hónap interjúja
  „Teljes élet cukorbetegen” címmel került bemutatásra 2013. július 15-én, sajtótájékoztató keretében a MDT oktató anyaga. A kiadvány létrejöttének technikai támogatója Magyarország egyik vezető gyógyszeripari vállalata, a Sanofi Aventis volt. A cég képviselőjét Fülöp Rita Diabétesz Üzletág Igazgatót kérdeztük az együttműködés körülményeiről.
   
  Miért gondolták fontosnak és támogatásra érdemesnek a MDT edukációs kiadványát? A Sanofi rendelkezik saját, pácienseknek szóló oktató füzetekkel és brosúrákkal…
  A cukorbetegség a Sanofi - a világ egyik vezető gyógyszeripari vállalata - kiemelten fontos terápiás területe. A magyarországi leányvállalat felismerve a hazai populáció egyre szélesebb körét érintő és folyamatosan növekvő betegszámát, a Magyar Diabetes Társasággal és a diabetológiai szakma vezető képviselőivel együttműködve lép fel a diabétesz megelőzése, korszerű kezelése és gondozása terén.
  Korszerű inzulinkészítményekkel és beadó-eszközökkel járulunk hozzá a betegek életmódjának, életminőségének és életkilátásainak javításához, azonban tevékenységünk ennél sokrétűbb, a diabétesz megelőzésére és gondozására is figyelmet fordítunk, ezzel is segítve a betegeket és az őket ellátó orvosokat. A diabéteszes betegoktatás minőségének javítását a Magyar Diabétesz Társasággal közös célként tűztük ki 2011-ben, és ennek szellemében kizárólagosan támogattuk a Társaság „TELJES ÉLET CUKORBETEGEN” betegtájékoztató anyagának elkészülését. A beteg-edukáció fontosságát hazai orvos-továbbképző rendezvényeken, kongresszusokon és az írott szaksajtóban is népszerűsítettük.

  Cégük a MDT gyémánt fokozatú támogatója is egyben, emellett évek óta valamennyi hazai, diabetológiával kapcsolatos rendezvényen, konferencián is megjelennek. A gyémántfokozatú támogatás a legmagasabb összegű szponzorációt jelenti, felmerülhet a kérdés, hogy a marad-e még a „tarsolyban” a páciensoktatásra, a képzésre, a jövőbeni rendezvényekre?
  További terveink között szerepel az 1-es típusú diabéteszes betegek, kiemelten a gyermekek oktatásának felkarolása, a betegoktatásért felelős szakszemélyzet számára tervezett oktatóanyag elkészítésének támogatása, és nem utolsó sorban a diabetológus kollégák betegoktatással kapcsolatos képzésének, tájékoztatásának elősegítése.

  A közelmúltban a kormány és a Sanofi között létrejött stratégiai partnerségi viszony is jelzi a vállalat elkötelezettségét a gyógyszerforgalmazás mellett a kutatás és betegoktatás terén. Milyen célokat, megvalósítandó terveket tűzött ki a cég a következő évekre?
  A Sanofi a Chinoin gyógyszergyár révén Magyarország gazdag gyógyszeripari tradíciójának egyik örököse, amit a vállalat nemzetközi háttere és tapasztalata tesz teljessé.

  A  világ egyik vezető, a betegek igényire összpontosító sokszínű nemzetközi egészségügyi vállalat részeként, eredményességünket a telephelyeinken dolgozó 2100 munkavállaló biztosítja. Gyógyszergyárunk egy kimagaslóan széles portfólióval rendelkező egészségügyi vállalat, amely közel 330 különböző gyógyszert biztosít 100 különböző betegségcsoport kezelésére.

  A Sanofi magyarországi árbevételét tekintve az ország 17. legnagyobb vállalata. Világszerte 60 országba exportáljuk termékeinket, amivel a magyar gazdaság 9. legnagyobb exportőre vagyunk. Magyarország iránti elköteleződésünket az 1991 és 2012 között hazánkban elvégzett beruházások értéke - 200 milliárd Ft - is alátámasztja.

  Kiemelkedően fontosnak tartjuk ezt a megállapodást - amit egyben az eddig elért eredményeinkért kapott megtisztelő elismerésnek is tekintünk. A magyar kormánnyal megkötött stratégiai megállapodás biztos alapot teremt küldetésünk további megvalósításához, amelynek elsődleges célja éppúgy a terápiához való hozzáférés biztosítása minden beteg számára, ahogyan a prevenció és az egészség megőrzés fontosságának népszerűsítése, vagyis a magyar lakosság egészség tudatos szemléletének erősítése.

  Meggyőződésünk, hogy az együttműködés komoly elkötelezettséget jelent mindkét fél részéről, első- sorban a magyar lakosság egészségi állapotának megőrzése érdekében, valamint a magyar egészségügy iránt. Hisszük, hogy a magyar egészségügybe fektetett bizalom hosszú távon hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez és a magyar lakosság jólétéhez.  

  A gyorsan változó, verseny helyzetekkel teli világban, mit üzen a hazai diabetológusoknak a Sanofi Aventis?
  A Sanofi céljai között két aktuálisat említenék: az egyik a szakmai információ eljuttatása az orvos szakma felé, annak érdekében, hogy a napi gyakorlatban a lehető legkorszerűbb, leghatékonyabb kezelésben tudják részesíteni a betegeiket. Programjainkkal ezt a célt igyekszünk megvalósítani. Másik fontos célunk betegközpontú, a hatékony betegség menedzsmentet elősegítő aktivitás.

  A gyorsan változó, gyakran számos nehézséget támasztó környezetben a tudományos ismeretek gyakorlati alkalmazásával, a még hatékonyabb beteggondozást szem előtt tartó közös együttműködésre kérjük a hazai diabetológus szakmát. 

   A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Földesi Irén

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények