Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Prof. Dr. Barkai László tájékoztatása
  2018.06.05. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Tisztelt Kollégák!

  Mint ismeretes, a sajtóban is jelentős visszhangja volt annak, hogy Tiba Sándor dr. mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mb. főigazgatója azt állítva, hogy "az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, mint önálló szervezeti egység nem található", a GYEK intézetvezetői megbízásomat visszavonta.

  Az esemény lebonyolítását Pap Tibor dr. orvos-igazgató végezte el. Tiba Sándor dr.-t időközben azonnali hatállyal felmentették, feladatait jelenleg hivatalból Pap Tibor dr. látja el. Jogaim érvényesítése érdekében az általuk vezetett intézmény ellen az illetékes Borsod-A.-Z. Megyei Munkaügyi bíróságon keresetet adtam be.

  A bíróság 2018. május 31-én hozott jogerős ítéletében megállapította, hogy Tiba Sándor dr., mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mb. főigazgatója által meghozott munkáltatói intézkedés, mellyel a Velkey László Gyermekegészségügyi Központra vonatkozó és érvényes intézetvezetői megbízásomat visszavonta jogellenes volt, így annak jogi következményeit viselnie kell.

  Ezúton is köszönöm azoknak a kollégáknak a támogatását, akik a nyilvánvalóan jogellenes munkáltatói intézkedés kapcsán mellém álltak, illetve a jogerős bírósági ítélet megszületése óta folyamatosan gratulálnak és méltatják az "igazságszolgáltatás győzelmét".

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Barkai László
  egyetemi tanár

Vissza