Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Szakmai előadások és kellemes hajóút a Dunán
  2008.07.02. | MDT | Hírkategória: Általános
  Diabétesz Hajó 2008.2008. június 20-án került megrendezésre a Magyar Diabetes Társaság és a 77 Elektronika Kft. Diabétesz szakmai napja, az idei Diabétesz Hajó.

  A hajó 10 óra után pár perccel indult Budapestről, a Vigadó tér I. kikötőből fedélzetén több, mint 200 fővel. A program a Winkler Gábor professzor úr, az MDT elnökének és Zettwitz Sándor úr, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatójának köszöntőjével kezdődött. Ezt követően Barkai László professzor úr elnökletével 6 fiatal diabetológus szakmai előadását hallgathatták meg a résztvevők:

  - Dr. Tobisch Borbála: Metabolikus syndromára veszélyeztetett serdülők anthropometriai és inzulinrezisztencia adatainak összefüggése a kórkép kialakulásával
  - Dr. Istenes Ildikó: Összefügg-e az autonom funkció és a hypertonia normalbuminuriás, 2-es típusú diabeteses betegekben?
  - Dr. Varga Tímea: Emelkedett DPP-4 enzimaktivitás 1-es típusú diabéteszben
  - Dr. Taybani Zoltán: Szervspecifikus antitestek szűrése 1-es típusú diabetesben
  - Dr. Madarász Eszter: Inzulinpumpa alkalmazás és hagyományos inzulinkezelés összehasonlítása 1-es típusú diabéteszes terhességben
  - Dr. Fülöp Norbert: Az o-glikoziláció szerepe diabeteszes nephropathiában


  Az előadóknak gratulálunk érdekes és kiválóan megtartott prezentációjukhoz!

  A szakmai előadásokat követően Hidvégi Tibor Főtitkár úr röviden bemutatta a Magyar Diabetes Társaság új Web-szerkesztőségét, ismertette a diabet.hu-val kapcsolatos terveket, elképzeléseket, ill. a fiataloknak szóló szerkesztőségi pályázatot. A teljes prezentáció megtekinthető a Kapcsolódó dokumentumok között.

  Végül a 77 Elektronika részéről Gadanecz András, belkereskedelmi igazgató úr tartott egy rövid összefoglalót a cég legújabb termékeiről, ill. a május óta érvényes felírási, finanszírozási szabályokról. A szabályokkal kapcsolatos anyagokat a Kapcsolódó dokumentumok között is megtalálja.

  A hajó 16 órakor érkezett vissza Budapestre.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza