Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megkezdődött a XX. Jubileumi Dunántúli Diabetes Hétvége
  2016.03.11. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  1991-ben rendeztük az első DDH-t. 25 év elteltével jólesik mindnyájunk számára nyugtázni az elért eredményeket, melyekben nagyon sok, a diabetológia iránt elkötelezett dunántúli kolléga munkája szerepel.

  A 2011-ben a DDH-n először megjelent és azóta hagyományosan megjelenő Hírmondó célja most is egy mindenki számára nyitott, a szakmai üzeneteket röviden összefoglaló és a Hétvége legfontosabb eseményeiről és lehetőségeiről informáló lappal Önöket szolgálni, a DDH résztvevőit születésnapjukon köszönteni, az időjárásról, valamint a napi menükről tájékoztatást adni.Most is beszámolunk az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület által négy éve alapított Pannon Diabetes Díj átadásáról, melyre a mai vacsora előtt kerül sor. 2011-ben elsőként prof. dr. Simon Kornél és Bosits Istvánné szakasszisztens, két éve dr. Pátkay József és Szabó Gyuláné dietetikus, tavaly pedig dr. Baranyai Marietta és a Törp program részesült az egyedülálló elismerésben.

  Új kezdeményezésünk a DDH legszimpatikusabb Hölgye és Ura szavazás. A szavazólapokat a kongresszusi táskában találják meg, a regisztrációs pultnál és a Média Caféban elhelyezett urnába lehet bedobni 18.00-ig.
  Díjátadás ugyancsak a mai vacsora előtt lesz.

  Csak azért huszadik az idei, mert a 2000-es években többször kétévente tartottuk. Jó érzéssel tölt el, hogy együtt sikerült egy korábbi DDH-t szervező kitűnő kolléga szerint „kis palántából dús lombúvá nevelni ezt a fát (DDH) és ez alatt ismét évente összejönni úgy, hogy senki elől nem fogja el a fényt”. A tavalyi rendezvény sikere megerősített bennünket abban, hogy folytatnikell a DDH-t, ahol azon kiváló kollégák is szerephez jutnak, akik az MDT kongresszusain, többnyire idő hiányában, nem tudnak önálló munkát felmutatva szerepelni. A tavaly kibővített programbizottság igyekezett a műhelymunkát erősíteni és a DDH, mint a gyakorlati diabetológia egyik legkiemelkedőbb magyar fórumának hírnevét öregbíteni. Ismét megrendezzük a szakdolgozók kívánságát figyelembe véve a kétszer félnapos Nővér Akadémiát, minimalizálva a részvételi díjat.

  Amikor e sorokat írom (10 nappal a DDH kezdése előtt) 595 regisztrált résztvevőt jelentettek munkatársaim, közöttük 110 szakdolgozót, dietetikust (szinte pontosan annyit, mint tavaly) és jó néhány társszakma képviselőjét. Tehát ismét együtt vagyunk. Köszönet illeti a rendezvényt megtisztelő résztvevők mellett támogatóinkat, akik az ez évi rendezvénydömping ellenére mindnyájan, néhányan kisebb, mások nagyobb standokkal és támogató erővel, de a tavalyinál is több és szakmailag magas színvonalúnak ígérkező aktivitással sorakoztak fel, tovább erősítve a DDH létének fontosságát. Idén is folytatjuk a Kelet és Nyugat egységének szimbolizálását. Gyimesi András főorvos úr (Békéscsaba), a Kelet-magyarországi Diabetes Hétvégék megálmodója ismét jelen tud lenni, köszöntőt mondva a megnyitón és az egyik kerekasztal moderátoraként. Rajta kívül még dr. Földesi Irén főorvosnőt (Szentes) is körünkben üdvözölhetjük előadóként. Ugyanakkor számos résztvevő tiszteli meg a dunántúli kollégákat Budapestről és Kelet-Magyarországról.

  A DDH ideje alatt két Hírmondószám fog megjelenni, a szállodai szobák ajtaja előtt, a regisztrációs pultnál és a Mé- dia Caféban elérhetően. Tekintettel arra, hogy a résztvevők túlnyomó többsége a Magyar Diabetes Társaság tagja, a Média Caféban az idei tagdíj rendezésére is mód nyílik a diabet.hu munkatársainál, valamint még jelentkezni lehet az MDT debreceni kongresszusára.A DDH Hírmondó előállításában segítségemre vannak, és a munka oroszlánrészét vállalták a Tudomány Kiadó munkatársai.

  Tartalmas Hétvégét kívánok a lap, a programbizottság és a szervező, a Vanderlich Kft. minden munkatársa nevében:

  Dr. Vándorfi Győző
  a DDH programbizottságának elnöke
  és a DDH Hírmondó főszerkesztője

Vissza