Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Gyermekdiabetológus doktornő az idei Aranyanyu díj egyik kitüntetettje
  2014.11.25. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  A Richter Aranyanyu Díj megalapításának célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik a klasszikus segítő szakmákban (orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó) dolgoznak, nap, mint nap csendben teszik a dolgukat.
  H Nagy Katalin
  Az idei közel négyszáz jelölt közül az Aranyanyu Díjat az orvosnő kategóriában a nagyközönség szavazatai alapján Dr H Nagy Katalin, gyermekdiabetológus főorvos nyerte el. A Szegedi Szentgyörgyi Albert Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végzett H Nagy Katalin tanárnő a Dr Sipos Péter főorvos vezette Gyulai Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályának munkatársa, az intenzív osztály vezetője, pulmonológus és diabetológus szakorvos. A Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskolájában Soltész Gyula professzor vezetése alatt szerezte meg PhD fokozatát. Négytagú kis csapatával (Seresné Szabó Ágnes dietetikus, Szabó Edit főnővér, Stégermájer Mónika edukátor) évtizedek óta foglalkozik diabéteszes gyermekek gondozásával, edukációs táborok és országos gyermekdiabetológiai rendezvények szervezésével. Nagy klinikusi tapasztalattal, kivételes empátiás készséggel rendelkezik. Gondozott betegei számára munkatársaival együtt a gondozási- és munkaidőn túl is mindig készséggel rendelkezésre áll. Betegei és azok szülei rajongással szeretik és tisztelik.

  Gratulálunk H Nagy Katalin tanárnő kitüntetéséhez és jó egészséget kívánunk további munkájához! Személyében először részesül gyermekdiabetológus doktornő ebben a magas társadalmi elismerésben.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények