Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Sajtótájékoztatón mutatták be a DREAM vizsgálat eredményeit
  2006.09.25. | GlaxoSmithkline | Hírkategória: Általános
  A DREAM (Diabetes REduction Assessment with ramipril and roziglitazone Medication) vizsgálat 5.269 „prediabéteszes” egyén bevonásával tanulmányozta a 2-es típusú diabéteszbe történő progresszió valószínűségét. (Prediabéteszben a vércukor szint magasabb a normálisnál, de még nem elég magas a 2-es típusú cukorbetegség diagnózisának felállításához.) A vizsgálatba bevont betegek különböző hatóanyagú gyógyszert vagy placebot kaptak, és 3-5 éven át félévente kontroll vizsgálatokon vettek részt annak felmérésére, hogy a gyógyszerek képesek-e csökkenteni a 2-es típusú diabétesz kialakulásának rizikóját prediabéteszes egyénekben, az egészséges étkezést és testmozgást elősegítő életmódkezelésre ráépítve. A mérföldkőnek számító vizsgálat eredményeit egyidejűleg hozták nyilvánosságra a Lancet-ben, valamint az Európai Diabétesz Társaság (EASD) 42. éves kongresszusán, szeptember 15-én.

  „A DREAM-ből származó új ismeretek nagy jelentőséggel bírnak, mivel napjainkban egy világméretű diabétesz járvány van kibontakozóban. Úgyszintén fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a káros szövődmények megjelenése gyakran évekkel megelőzi a 2-es típusú diabétesz diagnózisának felállítását” - mondta dr. Bernard Zinman, a DREAM Vezető Testületének tagja, a Mount Sinai Kórház Diabétesz Centrumának igazgatója, a Torontói Egyetem Professzora.

  „A GlaxoSmithKline elkötelezett a prediabétesz és a 2-es típusú diabétesz kezelését célzó, nagy áttörést hozó kutatásokban. Hisszük, hogy a DREAM vizsgálat régóta várt felfedezései a 2-es típusú diabétesz jobb megértéséhez és kezeléséhez vezetnek” - mondta Dr. Lawson Macartney, a GlaxoSmithKline Kardiovaszkuláris és Metabolikus Fejlesztő Központjának alelnöke.

  A vizsgálat szakmai összefoglalóját - szakemberként történő bejelentkezést követően - megtalálja a Kapcsolódó dokumentumként elhelyezett Sajtóközleményben.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza