Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Először adták át Az Év Fiatal Diabetológusa Díjat
  2014.04.25. | Magyar Diabetes Társaság | Hírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság elsőként Dr. Putz Zsuzsannának, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika osztályvezető egyetemi tanársegédének ítélte oda Az Év Fiatal Diabetológusa Díjat. A pénzjutalommal is járó kitüntetést a 77 Elektronika Kft. kezdeményezésére és támogatásával az idei évtől adja át a Társaság a klinikai diabetológia területén tevékenykedő tehetséges, fiatal orvosok elismeréseként.
  Az Év Fiatal Diabetológusa Díj
  A díjat Prof. Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság (MDT) elnöke és Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója közösen adta át Szegeden a Társaság XXII. Kongresszusán 2014. április 25-én. Az idén először odaítélt díj célja, hogy az MDT vezetése elismerje azokat a fiatal orvosokat, akik az adott évben a szakmai zsűri döntése alapján a legkiemelkedőbb gyógyító, tudományos, vagy edukációs tevékenységet végezték a klinikai diabetológia területén. Az elbírálás során előnyben részesülnek a betegellátásban dolgozó, a pácienseik iránt nagyfokú empátiát mutató orvosok. Az Év Fiatal Diabetológusa Díj emlékéremmel és pénzjutalommal jár, amit az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont készülékek gyártója, a 77 Elektronika Kft. ajánlott fel a nyertes számára.

  A díj alapításával a 77 Elektronika Kft. és a Táraság vezetésének a célja a diabetológus utánpótlás támogatása, és olyan fiatal szakemberek bemutatása szélesebb körben, akik szakértelmükkel és emberközpontú megközelítésükkel nem csupán a szakmán belül, hanem a betegek és a közvélemény körében is emelik a diabetológia területének elismertségét" – hangsúlyozza Prof. Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke.

  Dr. Putz Zsuzsanna a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozik osztályvezető egyetemi tanársegédként. Tudományos tevékenységét a klinika Neuropathia Laboratóriumában végzi. A belgyógyászaton belül fő érdeklődési területe az angiológia, a diabetológia, valamint a cukorbetegség egyik gyakori és súlyos, az idegrendszer károsodásával járó szövődménye, a diabeteszes neuropathia. Rendelésein az általános belgyógyászati betegek szakvizsgálatán túl, elsősorban cukorbetegek és magas vérnyomásban szenvedő betegek szakvizsgálatával, gondozásával foglalkozik.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza