Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Fájó szívvel búcsúzunk Dr. Harcsa Eleonórától
  2023.12.04. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Dr. Harcsa Eleonóra 1958. 06. 05. Baján született, az egyetem elvégzése után férjével Egerbe költöztek. Három fiuk született. Legutóbbi találkozásunkon boldogan újságolta, hogy hamarosan érkezik a harmadik kisunokája is, akinek a születését már nem élhette meg.

  A Cukorbetegek Egri Egyesülete Odaadó Életmű-Díjra jelölte, Dr. Kempler Péter Professzor Úr támogatásával, amit meg is kapott a Civilút Alapítványtól, de sajnos már nem tudta személyesen átvenni. Elvittük neki, aminek nagyon örült, jó kedve volt és tervezte a visszatérést szeretett betegeihez. Sajnos nem sikerült, 2023.10.25-én szíve feladta a harcot.

  Nórika 1982-ben a Debreceni Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát szerzett.
  Belgyógyászatból szakvizsgázott és megszerezte a diabetológus szakképesítést is.

  1982 óta dolgozott a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézetben. Kezdetben a II. Belgyógyászati osztályon, majd 2005. júniusától a Rendelőintézet II. Belgyógyászati és Diabetes szakrendelésen tevékenykedett.

  2006. február 15-től a járóbeteg-szakellátás igazgatói feladatait látta el a bel-illetve diabetes gondozói rendelések mellett. 2018-tól a Heves Vármegyei Neuropathiás Centrum vezetője lett.

  Tagja volt a kórházon belül az Intézeti Kutatásetikai Bizottságnak és a Tudományos Bizottságnak.
  Kuratóriumi elnöke a „Tüdőgyógyászati Alapítvány”-nak, kuratóriumi tagja az „Egri Radiológia Támogatására Alapítvány”-nak.

  1995-ben megszervezte a Fiatal Diabetológusok Találkozóját, 1998 –ban társszervezője volt a Magyar Diabetes Társaság XIV. Kongresszusának.
  2015-ben a IX. Kelet-Magyarországi Diabétesz Hétvége szervezője volt.

  A Magyar Diabetes Társaság és Eger Sikeréért Egyesület tagja,

  Cukorbetegek Egri Egyesülete és a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetének patronáló tagja volt, ahol aktív társadalmi tevékenységet végzett. Ingyenes egészségügyi előadásokkal, tanácsadással, tájékoztatással, betegoktatással segítette a civil szervezetek munkáját, mindig lehetett rá számítani.

  A Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézete igazgatójaként 2008-ban életre hívta a Rendelőintézeti Nyílt Napot, amely hagyománnyá vált Egerben.

  A Rendelőintézetben a civil szervezetek és a szakrendelések bevonásával lakossági szűrőnapokat szervezett, amelyekre bejelentkezés nélkül bárki érdeklődő bemehetett. Nagyon népszerűek voltak ezek a Nyílt Napok a városban és vonzás körzetében, 1-1 alkalommal 800-900 fő vett részt rajta.

  Másik jó ötlete a Rendelőintézeti Gyereksarok kialakítása volt sok izgalmas játékkal, könyvekkel, kifestőkkel, ahol a gyerekek, amíg szüleik vizsgálaton vannak, felügyelet mellett, amit az Egri Civil Kerekasztal Egészségügyi Szekciója látott el, biztonságban játszhattak.

  Hatalmas szaktudással rendelkezett. Egész életében mindig mindenkinek segített, Nagyon lelkiismeretes, barátságos, közvetlen, önzetlen ember volt. Betegeiért több mint 40 éven át mindent megtett, akár éjszaka is felkelt és segített, ha valakinek szüksége volt rá. Betegei nagyon szerették és tisztelték.

  2017-ben a Miskolci KDH-án megkapta az MDT Kelet-Magyarországi Diabetológiáért-Díját, 2018-ban az Egri Civil Kerekasztal Egészségügyi, Szociális és Karitatív Szekció kiváló önkéntese díjat, idén az MDT Kongresszusán Debrecenben a Magyar Diabetes Társaság egyik legnagyobb elismerését "Pro Aegrotis-Díjat" és halála előtt egy héttel az Odaadó Életmű-Díjat a betegekért végzett önzetlen munkájáért.

  Nórika, nagyon hiányzol! Nyugodj békében! Emlékedet méltósággal megőrizzük.

                                                     

  Jakabné Jakab Katalin elnök
  Cukorbetegek Egri Egyesülete

Vissza