Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Harmadik alkalommal indul Az Év Orvosa pályázat – Astellas Díj
  2009.10.02. | Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány | Hírkategória: Általános
  Év Orvosa pályázat – Astellas DíjA médiából áradó hírekkel ellentétben ez a világ nem olyan rossz, mint amilyennek sokszor láttatják. Sőt! Az Év Orvosa pályázat is azt bizonyította az előző két évben, hogy az emberekkel – még a betegekkel is! – történnek jó dolgok. A málló falú kórházban vagy a zsúfolt rendelésen a beteg találkozik egy olyan szakemberrel, egy olyan orvossal, aki a betegségéhez való hozzáállására, így az egész életére sorsfordító hatással van, akinek – szerencsés esetben – még sok-sok esztendőt köszönhet... Az előző években meghirdetett pályázatokra százszámra érkeztek csodálatos és megható történetek. Olyanoktól, akik talán életükben először ragadtak tollat, de erre a felhívásra nem tudtak nemet mondani; kikívánkozott belőlük az elismerés és a hála. A betegek történetei ékesen bizonyítják: a gyógyuláshoz nem elég egy helyesen megválasztott terápia; kell az orvos empátiája, támogatása, szeretetteljes kisugárzása!

  A mai világban, amikor az őszinte szó, a bizalom „hiánycikk”, a jó orvos-beteg kapcsolat a gyógyítás egyik legfontosabb eleme. És a nap mint nap embert próbáló hivatást űző orvosoknak jár az erkölcsi elismerés. Ezért is folytatódik az Év Orvosa pályázat és kerül kiosztásra már harmadik alkalommal az Astellas Díj. A Tegyünk Az Egészségünkért Alapítvány bízik benne, hogy az általa meghirdetett civil kezdeményezés eléri célját: tovább javul az orvos-beteg kapcsolat, és ennek eredményeképpen a betegek körében is javul az orvosi szakma elismertsége.

  Az Év Orvosa pályázatra idén is a betegek jelölhetik orvosaikat a róluk szóló történet beküldésével. Ami változott: a 2009-es pályázat értékelése. Az Astellas Díjra idén legméltóbbnak tartott orvosokat a nagyközönség választja meg az előzsűrizett listáról a www.dijazorvosokert.hu weboldalon. A pályázatra beérkező történetek, jelölések „előválogatását” rangos szakmai és közéleti szereplőkből álló zsűri végzi, melynek tagjai: Dr. Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója, Dr. Bittner Nóra onkológus főorvos, korábbi Astellas Díjas, Dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Kolláth György alkotmányjogász, Krasznai Éva újságíró, Nagy Bandó András újraélesztett humorista-író, Nagy Tímea olimpiai bajnok, Prof. Dr. Papp Zoltán, a Nemzeti Egészségügyi Tanács elnöke, Schäffer Erzsébet újságíró, Dr. Vástyán Attila gyermeksebész főorvos, korábbi Astellas Díjas.

  Az ünnepeltet szokás megkérdezni: milyen tortát szeretne... Így mi is megkérdezünk minden orvost, milyen díjat szeretne kézbe venni, ha őt szólítanák a díjátadó emelvényre. A www.dijazorvosokert.hu honlapon október 30-ától 2 hónapon át minden odalátogató praktizáló orvos 5 díj közül szavazhat a neki legjobban tetszőre. A díjakat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen indított pályázat keretében tervezik. Várjuk az Ön látogatását és szavazatát is!

  Az Év Orvosa 2009 pályázatot és Astellas Díjat számos fórumon, sajtóban, interneten meghirdetjük – médiatámogatóink között van a Tudomány Kiadó az IntelliMed és a Webdoki.hu –, mert hiszünk benne, hogy a javuló orvos-beteg kapcsolat minden téren pozitív hatással lesz az orvostársadalomra. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a páciensek minél több rendelőben, szakrendelőben, kórházban találkozzanak a pályázattal, és bennük is tudatosuljon ennek a különleges kapcsolatnak a fontossága. Kérjük, forduljon a Tegyünk az Egészségünkért Alapítványhoz az info@egeszsegesen.org e-mail címen, szívesen küldünk mindenhová betegeknek szóló plakátot, szórólapot!

Vissza