Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Pannon Diabetes Életmű Díj - 2022
  2022.04.01. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  „...kis palántából dús lombúvá nevetlük ezt a fát és jó érzés az alatt évente összejönni úgy, hogy senki elől nem fogja el a fényt” - E.O.

  2022-ben kiosztották a Pannon Diabetes Életmű Díjat, az átadásra a XXV. Dunántúli Diabetes Hétvégén (2022. március 24-26., Club Tihany) került sor. 

  Idei díjazottaink:

  Dr. Hidvégi Tibor

  DDH 2022 Pannon díjazott

  „Az orvos maga a gyógyszer” – Paracelsus

  A győriek kedvelt diabetológusa, dr. Hidvégi Tibor Füzesabonyban született ugyan, de már gyerekkorában Budapestre költözött a családja. Meglepődtem a válaszán, amikor megkérdeztem, miért az orvosi hivatást választotta.

  – Nem tudom! Gyermekkorom óta nem tudtam mást elképzelni, csak azt, hogy orvos leszek, pedig nem volt orvos még a tágabb családban sem.

  Valóban komolyan gondolta a dolgot, mert már középiskolásként minden nyáron valamilyen egészségügyi intézményben dolgozott, legtöbbször betegszállítóként. Elsőre nem sikerült bejutnia az egyetemre, így egy évet műtősfiúként az Országos Onkológiai Intézetben töltött. Több haszna is volt ezeknek az időszakoknak.

  Ide kattintva olvashatja tovább.

   

  Dr. Oroszlán Tamás

  DDH 2022 Pannon díjazott

  „Az emberrel kell foglalkoznunk, nem csak a testével!”

  Dr. Oroszlán Tamás 1977. szeptember 19- én lépett be kezdő orvosként a Zala megyei kórházba – s ott dolgozik mind a mai napig. 1953-ban született, már nyugdíjasnak kellene lennie. Az is volt három napig, majd visszatért a sürgősségi osztályra. (Mellette hetente egy nap a diabetológián is rendel.) A hatgyermekes édesapa – két házasságból, de ez nem csorbítja érdemeit – nem bírná napközben otthon egyedül, s amúgy is imádja a gyógyítást.

  Felmenői között nem volt orvos, kórházban, rendelőkben talált rá a követendő példára, mert beteges gyerekként sokat látta.

  Ide kattintva olvashatja tovább.

Vissza