Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Kapcsolatfelvétel a NEAK-kal a szakorvosi javaslatok hibás érvényességi időtartamának javítására
  2020.05.26. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános

  Tisztelt Tagtársak!

  Több kolléga is jelezte, hogy a diabetológiai gyakorlatban használt emelt illetve kiemelt támogatású gyógyszerek szakorvosi javaslatainak időtartama 1 illetve 3 hónapra csökkent vagy 15 hónap lett az általuk használt program alkalmazása során.  A fentiek miatt felvettük a kapcsolatot a NEAK Ártámogatási Főosztályával. Ott rendkívül gyorsan reagáltak és kiderítették, hogy részben az általuk készített publikus gyógyszertörzs (PUPHA), részben pedig a vényíró szoftverek egy részének hibája miatt (pontosabban két kisebb hiba együttállása révén) vált akadályozottá a szakorvosi javaslat megfelelő kiállítása.

  A júniusi törzsben már ki is javították a PUPHA törzset érintő hibát, tehát a jövő hónap elejétől már biztosan ki tudjuk állítani a szakorvosi javaslatot a megfelelő időtartamra. A NEAK munkatársa sajnálatát fejezte ki és az egyik egészségügyi informatikai szoftver (EMMA) fejlesztőitől már kérték a gyors beavatkozást és a hiba javítását. Készséggel felajánlották azt is, hogy akinek további szoftverrel problémája van, az jelezze és a NEAK munkatársa közvetít az adott program működtetői felé.

  A fentiek miatt kérjük, hogy akinek a szoftvere nem megfelelő szakorvosi időtartamot ír a szakorvosi javaslatra, az küldje el a szoftver nevét az office.in1st@med.u-szeged.hu email címre és azt továbbítjuk a NEAK felé.

  Prof. Dr. Kempler Péter            Prof. Dr. Várkonyi Tamás
  az MDT elnöke                        az MDT főtitkára

Vissza