Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Háziorvostan
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló az MDT Győri Regionális Konferenciájáról
  2016.11.14. | MDT Háziorvosi Munkacsoport, Dr. Oláh Ilona | Hírkategória: Háziorvostan

  2016. november 3-5. között Győrben tartottuk meg az MDT Regionális Konferenciáját, mely egyben a Háziorvosi, az Edukációs, a Genetikai és a Metabolikus Munkacsoport továbbképző konferenciája is volt.

  Háziorvosi munkacsoport

  A Háziorvosi Munkacsoportnak ez a hatodik továbbképző rendezvénye több tekintetben is rendhagyó volt. Először szövetkeztünk az említett másik három munkacsoporttal. Először vittük a rendezvényt a szokásos Balaton-parti és budapesti helyszínek helyett egy vidéki nagyvárosba, Győrbe, ahol kifogástalanul kulturált, kényelmes helyszínt talált az eddigi messze rekordszámú, 287 résztvevő.

  A rendezvényen 13 tudományos-továbbképző előadás hangzott el, 6 gyógyszergyári szimpózium került megtartásra, mindvégig teltház mellett. A hallgatóság az edukáció, a genetika és a metabolikus problémák specifikumait tárgyaló előadások mellett komoly érdeklődést mutatott a 2-es típusú cukorbetegség korszerű kezeléséről szóló „State of art” szimpózium előadásai, valamint a 6 workshop iránt, melyekben még szombaton délután is igen nagy volt az aktivitás.

  Bár nem első alkalommal rendeztünk szatellit programként szakdolgozói továbbképzést, de a résztvevők magas száma (71 fő) és aktivitása mindenképpen rendhagyónak mondható. A szakdolgozók kiváló összefoglaló előadásokat hallhattak a cukorbetegség prevenciójáról, szűréséről, diagnosztikájáról, kezeléséről, a beteg-együttműködés javításáról, a vércukormérésről, a szövődmények szűréséről, továbbá a gyógyszer-felírhatóság szabályairól.

  A vezető diabetológusok mellett a Háziorvosi Munkacsoport 12 diabetológus és diabetológia iránt érdeklődő tagja tartott előadást, vett részt a szakdolgozói továbbképzésben, volt üléselnök, vagy vezetett workshopot.

  A rendezvény részvételi támogatására az MDT pályázatot írt ki az MDT Háziorvosi Munkacsoportjának tagjai számára, összesen 3 millió forint keretösszegben. Lehetett pályázni a teljes részvételi költségre és résztámogatásra. 32 pályázat érkezett, mindegyik megfelelt a pályázati feltételeknek, így 32 háziorvos az MDT támogatásával vett részt a rendezvényen.

  Szakmailag igen magas színvonalú, ugyanakkor családias hangulatú, kellemes 3 napot töltöttünk Győrben.

  A hetedik továbbképző konferenciánkat 2017. november 10-11-én tervezzük Budapesten.

  Dr. Oláh Ilona
  az MDT Háziorvosi Munkacsoportjának vezetője

Vissza