Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Események
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Elkezdődött a a Magyar Diabetes Társaság XXIII. Kongresszusa Budapesten - Elnöki köszöntő - MDT Hírmondó
  2015.05.15. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Események
  Kedves Kollégák! Tisztelt Kongresszusi Résztvevők!

  Elérkezett az MDT soron következő, immár ⅩⅩⅢ. kongresszusa, amelyet idén Budapesten rendezünk meg. Az MDT kongresszusa mindig kitüntetett szereppel bír a hazai diabetológia életében, hiszen lehetőséget teremt a legújabb, átfogó ismeretek átadására, saját szakmai-tudományos eredmények bemutatására, a szakmapolitikai kérdések megvitatására és az egészség- és gyógyszeripari szereplők tevékenységének megismerésére. Az idei kongresszus azonban azért is figyelemre méltó, mert társaságunk történetében ez az első alkalom, hogy a főváros ad otthont országos rendezvényünknek.
  Prof. Dr. Barkai László
  Az MDT kongresszusai az elmúlt évtizedek gyakorlata szerint kétévente kerültek megrendezésre. Vezetőségünk a közelmúltban úgy döntött, hogy 2015-től minden évben országos kongresszust szervezünk. Ennek elsődleges oka az, hogy a diabetes népegészségügyi jelentősége világszerte előtérbe került, hiszen a betegek száma és a kezeléssel kapcsolatos költségek példátlan gyorsasággal növekednek. Ezzel párhuzamosan a tudományos ismeretek mind a diagnosztika, mind a terápia területén soha nem látott ütemben gyarapodnak, újabb lehetőségek jelennek meg szinte napról napra. Ezzel egy időben azonban újabb problémák is felmerülnek, ami új kihívás a szakma számára. Mindezek alapján szakmailag nem kérdőjelezhető meg az országos kongresszus rendezésének szükségessége. Van azonban egy másik fontos oka is annak, hogy a tavalyi, szegedi kiváló kongresszusunk után egy évvel ismét megrendezzük az országos kongresszust. Az MDT vezetősége az elmúlt években igen jelentős anyagi forrást mozgósított a hazai tudományos munka támogatására, amit pályázatok formájában valósítottunk meg. Ezekkel a pályázati lehetőségekkel számos tagtársunk és munkacsoportunk élt, és igen szép szakmai és tudományos eredmények születtek. Ezeknek az eredményeknek a hazai bemutatására az MDT fórumot és lehetőséget kíván biztosítani, aminek legmegfelelőbb formája az országos kongresszusunk.

  Az idei kongresszusunkon hagyományainknak megfelelően bejelentett és tematikus előadásokra, szimpóziumokra, ünnepi eseményekre és a társaság hivatalos közgyűlésére kerül sor. A bejelentett előadások a legújabb elméleti és klinikai témakörökkel foglalkoznak, az alapbetegség szűrésétől a kezelésen és gondozáson, a betegoktatáson, a szövődmények felismerésén és ellátásán keresztül egészen a szervezésig. A céges szimpóziumokon a legújabb terápiás lehetőségekkel ismerkedhetünk meg, illetve átfogó referátumok is elhangzanak. Elmondhatjuk, hogy idén is, a korábbi kongresszusokhoz hasonlóan, nagyszámú és magas színvonalú előadás érkezett be, a szimpóziumok aktivitása intenzív, ami ígéretessé teszi ezt a kongresszust. Ünnepi eseményeinken igen neves, nemzetközileg elismert professzoroknak adunk át tiszteletbeli tagsági díjat, meghallgathatjuk előadásaikat, sor kerül hazai tudományos és szakmai elismerések átadására, az MDT támogatóinak díjátadására, és közgyűlésünkön a vezetőség beszámolóit ismerheti meg a tagság. Fontos eseménye lesz ennek a kongresszusnak, hogy megalakul a  Diabeteses láb munkacsoport", és első alkalommal egy külön szimpózium foglalkozik ezzel a fontos szövődménnyel, ahol ennek a területnek a legkiválóbb ismerői osztják meg velünk tapasztalataikat. Másik fontos esemény az „Inzulinpumpa munkacsoport" szimpóziuma, amely ennek a speciális ellátásnak az időszerű szakmai és szervezési kérdéseit fogja áttekinteni.

  Hagyományainkhoz híven az előadások összefoglalói megjelentek a Diabetologia Hungarica különszámában és a kongresszus eseményeiről az MDT Hírmondó hasábjain – a Tudomány Kiadó közreműködésével – folyamatosan tájékoztatást nyújtunk. A kiállításon – a honlapunk és az Intellimed Kft. segítségével – az MDT ismét önálló stand formájában jelenik meg, itt a legfontosabb információk a résztvevők és látogatók számára hozzáférhetők. A szakmai események mellett a szervezők és a Stand-Art iroda munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a társasági programok is színvonalas szórakozást és élményeket nyújtsanak kollégáinknak, munkatársainknak, a helyszín, a Kongresszusi Központ erre kiváló lehetőséget biztosít.

  Az MDT vezetősége nevében minden kongresszusi résztvevőt tisztelettel és szeretettel köszöntök és kívánom, hogy a ⅩⅩⅢ. kongresszus felejthetetlen szakmai és társasági élménnyel gazdagítsa a résztvevőket, szereplőket és támogatókat egyaránt, akik közösen munkálkodunk azért, hogy ez a kiemelt rendezvény színvonalasan valósuljon meg.

  Tisztelettel:
  Prof. Dr. Barkai László
  a Magyar Diabetes Társaság elnöke

Vissza