Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Események
 • Betegoktatók Első Országos Versenye és Konferenciája
  2010.07.09. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Események
  A magyar és az európai orvosok jó része úgy véli a növekvő szakmai követelmények és az egészségügyi ellátás új feladatai nyomán változnia kell a betegek képzésének is. A mai gazdasági helyzetben a leginkább költséghatékony területnek a betegoktatás korszerűsítése tekinthető.
  Mivel a páciens nem rutinos hallgató és tanuló, ezért a közléseknek – mind a szóbeli, mind a képi és írott anyagoknak – hiteleseknek és hihetőeknek, figyelemfelkeltőnek és megjegyezhetőnek kell lenniük.

  Az orvos csapatmunka keretében pszichológussal, dietetikussal, mozgás,- fiziko- és ergoterapeutával, szociális munkással és az ápoló személyzettel karöltve próbálja lépésről lépésre befolyásolni a beteg egészségügyi ismereteit, hozzáállását, meggyőződését, magatartását és életstílusát.

  E nélkülözhetetlen tevékenység társadalmi és szakmai presztízse egyelőre alacsony, ezért a Szervező Bizottság célja a betegoktatás hazai előmozdítása és korszerűsítése.

  2010. november 5.-én pénteken kerül megrendezésre Budapesten a Betegoktatók I. Országos Versenye, majd 6.-án az ezt követő tudományos konferencia.

  További részleteket illetve Dr. Gödölle Zoltán 'Helyezzük új alapokra a betegoktatást!' című cikkét a kapcsolódó dokumentumok alól tötlheti le.

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények