Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet - Diabetológiát érintő változás nincs
  2014.09.18. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer Ferenc | Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2014.09.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 240 készítmény került forgalomba, 59 készítmény a törzskönyvből törlésre került, 2 készítmény ára jelentősen mérséklődött, 2 készítmény ára jelentősen emelkedett, 5 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 29 készítmény térítési díja megváltozott, 8 készítmény kapott normatív támogatást, 20 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 1 készítménynek változott meg a normatív támogatási formája., 27 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek rovat
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a diabetológiát érintő változás tulajdonképpen nem volt. Az Eü. 70/ 1. pontban néhány újként megjelenő gyógyszer tulajdonképpen nem új, csak a belső csomagolás megváltozása miatti új törzskönyvi szám miatt jelzik újként.
  Ezek a következők: Eucreas 50 mg/1000 mg filmtabletta, Eucreas 50 mg/850 mg filmtabletta, Vipdomet 12,5 mg/850 mg filmtabletta, Vipidia 12,5 mg filmtabletta. Ez EÜ50 6/c. pontban sem jelent meg új készítmény, az újnak jelölt Glucobay készítményeknek szintén csak a belső csomagolása változott. A belgyógyászatot érintő változás, annyi volt, hogy a simvastatin+ezetimibe kombináció felírásában 2014.03.01.-én bekövetkezett jogszabályváltozás utáni „türelmi idő" lejárt. A publikus gyógyszertörzsből véglegesen törölték a simvastatin+ezetimibe felírhatóságából az Eü 90 1/d pontot, ami azt jelenti, 2014.09.01.-től korábbi ilyen még érvényes javaslatra sem lehet a háziorvosnak felírni.

  A publikus gyógyászati segédeszköz törzs diabetológiát érintő változás sem volt.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza