Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Felírhatóság változások lesznek a diabetológiában
  2012.01.06. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer Ferenc | Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2012. január 3-án a Magyar Közlöny 1. számában megjelent 2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet egyes egészségügyi és gyógyszerészeti tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról.

  Változott „A törzskönyvezett gyógyszerek és a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek társadalombiztosítási támogatásba való befogadásának szempontjairól és a befogadás vagy a támogatás megváltoztatásáról szóló 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet”. Ebben módosult az emelt indikációban rendelhető orális antidiabetikumok és a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok felírási rendje.
  Jogszabályok, finanszírozás
  Az EÜ 50%-os térítési kategória 6 a, b és c pontjába bekerült a legalább 3 hónapig tartó alkalmazás ellenére a megfelelő vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7.0%) nem volt elérhető feltétel. Ugyanez vonatkozik az EÜ 70%-os térítési kategória 1. pontjára is.

  Az analóg inzulinok felírásába (EÜ 100% 2, 3 pont) is bekerült a csak legalább 3 hónapig a beállított terápia ellenére megfelelő vércukor-anyagcsere háztartást (HbA1c<7,0%) nem lehetett elérni kitétel. Emellett jelentős változás az, hogy az EÜ 100% 2. és 3. pontja esetén „A gyógyszer alkalmazása egy év után csak akkor folytatható, amennyiben a megfelelő vércukoranyagcsere-háztartás (HbA1c<7,0%) legalább két mérés alapján fenntartható volt (kivéve dokumentáltan gyakori tüneteket okozó hypoglikaemia esetén).”

Vissza