Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Megjelent a legújabb NEAK rendelet Ismét új gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök
  2022.06.01. | MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer Ferenc | Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek

  Megjelent 2022. június 01-től érvényes „Az eü. emelt és kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek, indikációs területek és a felírásra jogosultak köre" a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján ezt, valamint ennek diabetológiát érintő részét frissítettük, illetve változások miatt frissítettük a publikus gyógyászati segédeszköz törzset is.

  A kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek között a 100/2-Eü. pontba bekerült a Fiasp 100 E/ml oldatos injekció 1x10ml injekciós üvegben, ez az inzulin pumpát használók számára jelenthet segítséget.

  Az emelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek között a 70/1 Eü pontban megjelentek az első generikus vildagliptin készítmények a Saxotin 50 mg tabletta 28-szoros és 56-szoros kiszerelésben, valamint vildagliptin + metformin kombinációk a Vilspox 50 mg/1000 mg filmtabletta 60-szoros, valamint a Vilspox 50 mg/850 mg filmtabletta szintén 60-szoros kiszerelésben. Az Eü 50 6/d pontba is bekerült a Fiasp 100 E/ml oldatos injekció 1x10ml injekciós üvegben.

  A gyógyászati segédeszközöknél a távadók monitorhoz, egyéb készülékhez menüpontban megjelent egy új készülék a Guardian 4 távadó (ISO kód 2151150606003). A szenzorok folyamatos cukormonitorozáshoz menüpontba bekerült a Guardian 4 szenzor (ISO kód 2151150303003), a felírható mennyiség 13 db a 3 hónapos kihordási időre.

   

  Az aktuálisan érvényes verziók a "Jogszabályok, rendeletek" rovatunkban elérhetők.

   

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza