Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Inzulinpumpa
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  Inzulinpumpa munkacsoport vezetőségválasztás
  2023.04.12. | MDT Inzulinpumpa munkacsoport | Hírkategória: Inzulinpumpa

  Jelöltállítási időszak: 2023. április 12-30 

  Tisztelt kollégák!

  2017-ben megválasztott új munkacsoport vezetőség mandátuma 2022 végén lejár, 2023-ban MDT új vezetőséget kell választani.
  Összegezve az új korszakot, az új kihívások jelentős részében komoly előrelépést sikerült elérni, de bőven akad hiányérzetünk is. A megválasztott elnökség – dr. Hosszúfalusi Nóra, dr. Luczay Andrea, dr. Sármán Beatrix, dr. Kis János és dr. Kocsis Győző elnök – annak idején az alábbi elképzelésekkel indult: a diabéteszes betegek kezelésben a technológia terén mutatkozó lemaradásunkat be kell hoznia, adaptálni kell a hazai viszonyokat a jelenkor és a jövő kihívásaihoz, fel kell készítenie a magyar diabetológus társadalmat, a betegeket a modern technológiák befogadására és harmonikus, konstruktív együttműködést kell kialakítania a finanszírozóval (NEAK).
  2020 január 1. óta támogatott formában először egy, napjainkban már négy különböző valós-idejű szöveti glükózmonitorozó (RT-CGM) rendszer áll támogatással rendelkezésre, iu. GuardianTM Connect, GuardianTM 4 Smart CGM, GlucoMen Day Szenzor, illetve Medtrum S7 EasySense.
  2021.09.01.-től az eddigi legjelentősebb előrelépést sikerült elérnünk, a jelenkor legmodernebb pumparendszerét, AHCL (feljlett hibrid zárt-hurkú pumpa) MiniMedTM 780G -t támogatással tudjuk alkalmazni betegeink kezelésében.
  2022.05.01-től sikerült elérni, hogy 3 havonta 13db szenzort finanszírozzon a NEAK, azaz 52 hetet lehet teljes mértékben szenzorral lefedni.
  A fenti komoly eredmények bár a szélesebb szakmai körében érdemi visszhangot nem váltottak ki, a betegek és hozzátartozóik körében annál nagyobbat, s talán ez az igazi visszaigazolás számunkra.
  A támogatásoknak köszönhetően technológiák felhasználása folyamatosan növekszik, ugrásszerűen nőtt RT-CGM rendszereket alkalmazók száma, illetve a pumpakezelés penetrációja.

  Az új vezetőség legfontosabb teendői:

  Pumpa/szenzor felírási jogosultság kiterjesztése - a centrumok száma kevés, a szenzor- és inzulinpumpa-igények jelentősen meghaladják a jelenleg aktívan működő centrumok kapacitását. Fel kell mérni, azokat a központokat, akiket érdemes lenne pumpa/szenzor centrummá tenni (tudás, esetszám), illetve felkutatni a jelenleg passzív centrumokat.
  Továbbra megoldatlan probléma, hogy nincs érdemi szakmai kommunikáció a NEAK/Egészségügyi Államtitkárság és a kezelésben jártas szakemberek között, ami megnehezíti a minőségi betegellátást, az MDT-nek kellene delegálni kollégákat.

  Kollegiális tisztelettel

  Dr. Kocsis Győző
  Inzulinpumpa munkacsoport
  elnök

   

  Technikai információk

  Az új vezetőségi tagokra javaslatot kizárólag a munkacsoport azon tagjai tehetnek, akik 2023-es évi tagdíja rendezett. Így a javaslattételt saját nevükben, a honlapon érvényes személyes felhasználó nevükkel és jelszavukkal történt bejelentkezést követően tehetnek.

  • E-mailben és egyéb módon jelöléseket a Jelölő bizottság NEM fogadhat el.
  • A szavazás helyszínén javaslattételre és jelölésre nincsen mód.
  • A javaslatnak tartalmaznia kell a javasolt személy nevét, munkahelyét, e-mail címét, valamint egy rövid indoklást.
  • A javaslatot tevő személy nevét a honlap automatikusan rögzíti.

  Jelölni 2023. április 12-30 között lehet a részletezett módon.

  Jelölni, jelölést elfogadni, csak azok a tagtársaink jogosultak, akiknek nincsen tagdíjhátralékuk, és a 2023. évi tagdíjat befizették.

  A jelöltlistára azon munkacsoport tagok kerülhetnek fel, akikre legalább 3 érvényes jelölés érkezett.

  Az új vezetőség választására 2023. május 5-én (péntek) 17:00-kor, az MDT XXXI. Kongresszusán, Debrecenben kerül sor.

  A javaslattételhez KATTINTSON IDE

   

Vissza