Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Online konzultációs lehetőség háziorvosoknak a Magyar Diabetes Társaság weboldalán
  2020.04.22.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Háziorvostan

  A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Magyar Diabetes Társaság (MDT) és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.

  Az online konzultáció az MDT honlapon keresztül történne, ahol a háziorvos kolléga egy előzetes egyszeri gyors regisztrációt követően (amennyiben még nem MDT tag) kitölt egy rövid, csak a leginkább releváns adatokat tartalmazó kérdőívet betegéről és a felmerült kérdésről, vagy problémáról. Ezt egy diabetológus ugyanezen az online felületen megválaszolja, vagy kiegészítő kérdéseket tehet fel és ezt követően ad tanácsot, mond véleményt. A kommunikáció csak ezen két orvos között zajlik, tehát gyakorlatilag tekinthető egy online vizit leegyszerűsített formájának, ahol természetesen javaslatadásra, vagy gyógyszerfelírásra nem lesz lehetőség, ennek ellenére vélhetően így is érdemi támogatást nyújthat a háziorvos kollégák és az általuk gondozott betegek részére. A kezdeményezésünk során szerzett tapasztalatok a későbbiekben alapjául szolgálhatnak majd a már régóta várt, TB finanszírozott online vizit/konzultáció megvalósításának.

  A konzultációs felszín már elérhető a www.diabet.hu/konzultacio oldalon.

  Prof. dr. Kempler Péter
  MDT elnöke

  dr. Oláh Ilona
  MDT CSM elnök      

  dr. Rosta László
  MDT CSM alelnök

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények