Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Vezetőségválasztás 2020.
  2020.02.10.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Tagság

  Az MDT Alapszabálya értelmében a 2016.-ban megválasztott vezetőség mandátuma lejár 2020.-ban és új vezetőséget kell választanunk. A választásra 2020. április 25.-én Budapesten, az MDT XXVIII. kongresszusa idején tartandó Közgyűlés alatt kerül sor. 

  A választást lebonyolító jelölő bizottság elnöke: Prof. Dr. Madácsy László, tagjai: Dr. Nyirati Gábor és Dr. Pusztai Péter tagtársaink.

  A vezetőség mellett 3 - 3 fős Számvizsgáló bizottságot és Etikai és Fegyelmi bizottságot is választanunk kell. 

  Az új vezetőségi tagokra valamint a Számvizsgáló és Etikai illetve a Fegyelmi bizottsági tagokra javaslatot kizárólag az MDT tagjai tehetnek a diabet.hu weboldalon a saját nevükben, a Honlapon érvényes személyes felhasználó nevükkel és jelszavukkal történt bejelentkezést követően. E-mailben és egyéb módon jelöléseket a Jelölő bizottság nem fogadhat el. A Közgyűlésen a szavazás helyszínén javaslattételre és jelölésre nincsen mód. A javaslatnak tartalmaznia kell a javasolt személy nevét, munkahelyét, e-mail címét, valamint egy rövid indoklást. A javaslatot tevő személy nevét a Honlap automatikusan rögzíti. A Jelölő bizottság összegyűjti a javaslatokat, az érvényes jelöléshez legalább két MDT tag ajánlása szükséges. Azokkal, akikre 2 érvényes jelölés érkezett és megfelelnek az Alapszabályban rögzített feltételeknek, a Jelölő bizottság felveszi a kapcsolatot. 

  Ha a jelölt vállalja a jelölést, rövid önéletrajza és fényképe felkerül a jelöltlistára, amely folyamatosan megtekinthető a diabet.hu oldalon. Az önéletrajzok A/4-es terjedelműek legyenek, 1,5 sorközzel és 12-es betűmérettel kell, hogy készüljenek.

  A Jelölő bizottság 2020. február 10-től március 16-ig fogad jelöléseket.

  Az MDT hatályos Alapszabálya értelmében az MDT vezetőségi tagjai jelölés nélkül felkerülnek a jelöltlistára. Azok az eddigi vezetőségi tagok, akik fenn szeretnék tartani vezetőségi tagságukat, önéletrajzukat és fényképüket el kell hogy juttassák a valasztas2020@diabet.hu email címre.

  A jelöltlistára csak az a jelölt kerül fel, aki 2020. március 20.-ig elküldi önéletrajzát.

  Jelölni, jelölést elfogadni, és a Közgyűlésen szavazni csak azok a tagtársaink jogosultak, akiknek nincsen tagdíjhátralékuk, és a 2019. évi tagdíjat december 31-ig befizették. 

  További részletek a választási oldalon:
  www.diabet.hu/valasztas2020

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.