Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Szakdolgozói Szekció újonnan megválasztott elnökének köszöntője
  2020.01.14.MDT Szakdolgozói Szekció, Molnár Antalné Molnár ÁgnesHírkategória: Szakápolás

  A Magyar Diabetes Társaság Szakdolgozói Szekció újonnan megválasztott elnökeként a magam és vezetőségtársaim nevében egészségben, sikerekben gazdag új évet kívánunk minden Tagtársunknak.

  Mint már korábban hírt adtunk róla, 2019 november7-9. között az MDT Szakdolgozói Szekció megtartotta a XII. Kongresszusát Budapesten, a Hotel Heliában, amelyen szép számmal képviseltették magukat a diabetologia területén dolgozó kollégák.

  Molnár Antalné Molnár Ágnes

  A rendezvényt Prof. Dr. Kempler Péter az MDT elnöke értékes szakmai előadásával nyitotta.  Előadásukkal megtisztelték a kongresszus résztvevőit, Prof. Dr. Körner Anna, Prof. Dr. Halmos Tamás, Prof. Dr. Jermendy György és végül, de nem utolsó sorban Dr. Hídvégi Tibor. A neves előadók mellet 17 szakdolgozói előadást is hallhattunk. A kongresszus keretein belül vezetőségválasztásra is sorkerült. Vezetőség tagjai: Molnár Antalné Molnár Ágnes, Gordos Lívia, Dr. Halmos Tamásné, Konczné Molnár Ibolya, Tuifel Andrea.

  A vezetőséget diabetologiai szakápoló és edukátor, szakoktató, dietetikus és gyógytornász alkotja. A kongresszust szakmailag sikeresnek értékeltük.

  Köszönjük a Szekció tagjainak bizalmát és továbbra is fontosnak tartjuk a diabetologiai szakdolgozók szakmai érdekeinek képviseletét.

  A további feladatokat közösen kívánjuk felmérni, s a prioritásokat átgondolva, innovatív ötletek mellett a korábban már elkezdett értékes elemeket megtartva tervezzük munkánkat végezni.

   Terveink között szerepel a Szekció tagságának bővítése, akár a szakma egyéb területein dolgozó kollégák bevonásával, így egy holisztikusabb szemlélet mentén talán még inkább hatékonyabb, jövedelmezőbb munkát eredményezve tudunk együttműködni. Az MDT rendezvényein még több színvonalas előadással részt venni, ill. megerősíteni a közös szakmai honlapunkat. Ehhez kérjük tagjaink támogatását és aktív részvételét.

  2020. április 23-26. között tartja XXVIII. kongresszusát a Magyar Diabetes Társaság Budapesten, ahol igyekszünk érdekes és értékes szakmai előadásokkal színesíteni a rendezvényt és az ott megrendezésre kerülő vezetőségválasztáson bízunk a Tagtársak további sikeres támogatásában.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.