Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Újévi köszöntő
  2020.01.02.MDT elnöke, Prof. dr. Kempler PéterHírkategória: Általános

  A Magyar Diabetes Társaság minden tagjának ezúton is szeretném megköszönni egész évi munkáját és segítségét és egyúttal 2020-ra egy boldog, nyugodt évet és sok sikert kívánok. A 2019-es év néhány fontosabb történését szeretném kiemelni.

  Prof. dr. Kempler Péter

  A 2019. évi MDT kongresszus a szervezők, dr. Petró Gizella és Dr. Balogh Zoltán, valamint a Stand-Art Ügynökség Kft. munkájának köszönhetően igen sikeres volt. Szerencsés módon sokan voltunk a közgyűlésen, valamint a kongresszus első napján, az MDT vizsgálatának új, a diabetes hazai prevalenciájára és incidenciájára, valamint szövődményeire vonatkozó adatainak bemutatása kapcsán. Érdemes kiemelni, hogy e vizsgálatnak köszönhetően a hazai adatok nem becsült, hanem valódi, pontos számadatok. Kiváló előadást tartott a kongresszuson két új tiszteletbeli tagunk, Andrew Boulton professzor, az EASD korábbi, az IDF leendő elnöke, valamint Maciej Malecki professzor, a krakkói Jagelló Egyetem dékánja. A kongresszus esti programjai kiemelkedően sikeresek voltak.

  2019-ben a Magyar Orvos Napokat a MOTESZ és az MDT közösen szervezte. A rendezvénynek az MTA adott otthont, azon a diabetológia vezető hazai reprezentánsai mellett a társszakmák képviselői is előadásokat tartottak. A kétnapos, rendkívül gazdag szakmai program kiemelkedő eseménye volt az a kerekasztal beszélgetés, amely az egészségügyi szereplők stratégiaváltásának fontosságát taglalta a cukorbetegek gondozásában. A kerekasztalt Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója vezette, résztvevője volt Dr. Nyitrai Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja, Dr. Papp Renáta, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága Egészségügyi Ellátásszervezési Osztályának vezetője, Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre egészség-gazdaságtan szakértő, a PTE-ETK Egészségbiztosítási Intézet mb. igazgatója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke.

  A Magyar Imre EASD posztgraduális kurzus harmadik alkalommal került megrendezésre az Európai Diabetes Társaság (European Association for the Study of Diabetes) és a Magyar Diabetes Társaság szervezésében Budapesten. A megnyitó keretében dr. Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda stratégiai-társadalmi kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa, Prof. Bruce Wolffenbuttel, az EASD Postgraduate Subcommittee képviselője, valamint Prof. dr. Kempler Péter, a posztgraduális kurzus helyi szervezőbizottsága, valamint az MDT elnöke üdvözölte a résztvevőket. Az angol nyelvű továbbképzésen számos nemzetközileg elismert kutató és tapasztalt klinikus magas színvonalon nyújtott betekintést a klinikai diabetológia világába, összefoglaló jellegű és szemléletformáló előadások, valamint gyakorlatorientált workshopok formájában. A kongresszus résztvevői harminckét országból érkeztek, főleg Kelet-Európából, de többek között Távol-Keletről, pl. Indiából, sőt, Nepálból is. Az International Faculty tagjaként tíz országból érkeztek az előadók, ez egészült ki másfél tucatnyi kiváló magyar előadóval. Fontos aspektus, hogy a 80 külföldi vendég részvételének teljes költségét az EASD vállalta magára.

  Az MDT 2020. évi kongresszusára Budapesten a BAH csomópontnál lévő kongresszusi központban kerül sor. A közgyűlés során új vezetőséget is fogunk választani. Az MDT 50 éves jubileumáról egy könyv kiadásával fogunk emlékezni.

  Az MDT minden tagjának Boldog Új Évet kívánok!

   

  Prof. dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.