Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a XII. Szakdolgozói Kongresszusról - Vezetőségválasztás eredménye
  2019.11.13.MDT Szakdolgozói SzekcióHírkategória: Szakápolás

  Az MDT Szakdolgozói Szekciója 2019. november 7-9. között tartotta XII. Kongresszusát Budapesten a Danubius Hélia Szállóban.

  A Kongresszus meghívott előadói Prof. Dr. Kempler Péter az MDT elnöke a „Neuropathia, empátia és életvezetési tanácsok” című előadása, Prof. Dr. Halmos Tamás „A Metabolikus szindróma 1989-ben és ma” című előadása, Prof. Dr. Jermendy György  „Double (kettős) diabetes" címmel tartott előadása, majd Dr. Hidvégi Tibor „OGTT vagy HbA12  -melyik módszert használjuk a diabetes kórisméjének megállapításakor”, valamint Prof. Dr. Körner Anna „A modern technológia alkalmazása a diabeteses gyermekek kezelésében: Inzulinpumpa és szöveti glukóz monitorozás” című előadása, mindig új ismeretek átadásának széleskörű lehetőségét biztosítja a szakdolgozó számára.

  A Kongresszuson 17 szakdolgozói előadást hallhatunk. Az előadások között elhangzottak hasznos, alkalmazható dietetikai témák, a diabeteses betegek számára fontos mozgásra serkentő tanácsok. A GDM-es „kis mamák” címmel elhangzottak és az alapellátásban lévő védőnői tapasztalatok szerencsés találkozása, későbbi együttműködés első lépéseként vetődhet fel. Több előadást hallottunk az edukátorok napi, olykor nehezen végezhető munkájáról, de sikeres beilleszkedés is hangzott el az egészségügyi rendszerben, úgy gyerek, mint felnőtt területen. Az eset ismertetések mutatják, hogy milyen fontos szerepe van az edukátoroknak a szövődmények megelőzésében, vagy romlásának kialakulásában. Az előadásokon hallottak megerősíthetnek minden szakdolgozót abban, hogy cukorbetegeket ellátó teamben mindenkinek fontos, és elengedhetetlen szerepe van.

  A Kongresszus ideje alatt sorkerült a Szekció SZMSZ-ének a módosítására, a javaslatokat a Közgyűlés elfogadta és megszavazta. Az új SZMSZ az MDT Honlapjára is felkerül.

  Az új Vezetőség Választása is megtörtént, hét jelölt volt, és az öt tagú új Vezetőség tagjai:
  Elnök: Molnár Antalné Molnár Ágnes,
  Tikár: Gordos Livia,
  Tagok: Dr. Halmos Tamásné, Konczné Molnár Ibolya, Tuifel Andrea.

       

   

  A Kongresszust sikeresnek érezzük és kérjük tagjainkat a Vezetőség további támogatására!

  Az új Vezetőség nevében,
  Dr. Halmos Tamásné

Vissza