Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  XII. Szakdolgozói Kongresszus - A szekció elnökének köszöntője
  2019.11.08.Szakdolgozói HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Tisztelt kongresszusi résztvevők! Kedves kollégák!

  A Magyar Diabetes Társaságon belül 1995-ben alakult meg a szakdolgozók munkacsoportja. 1999-től mint önálló Szakdolgozói Szekció működik, és az MDT vezetőségében is képviselteti magát. Tagjaink között tudhatjuk a diabetológiai szakápolókat, ápolókat, dietetikusokat és gyógytornászokat.

  Dr. Halmos Tamásné

  A négyévente választott vezetőség kétévente kongresszust is szervez, a résztvevők bemutathatják munkáik, kutatásaik eredményeit és tapasztalataikat megosztva, jó hangulatban tölthetnek együtt időt. A gyógyszercégek felismerve a cukorbetegek ellátásában a teammunka fontosságát, a szakdolgozók továbbképzésében hatékonyan vesznek részt.

  Most, amikor a XII. Szakdolgozói Kongresszusra kerül sor, elmondhatjuk, hogy az elmúlt években nagy utat tettünk meg. A tudomány fejlődését követve a legújabb terápiával, eszközökkel és kommunikációs módszerekkel tudunk lépést tartani.

  Lehetőségünk van a Nemzetközi Diabetes Nurse tagjaiként a továbbképző tanfolyamán is részt venni és ezt kihasználva az új ismereteket a hazai betegellátásban hasznosítani. Idén a vezetőségválasztásra is sor kerül. Az új vezetőség továbbra is a Szekció minden tagjának az érdekeit képviseli.

  Továbbra is részt veszünk a Kiváló Edukátor díj odaítélésben. A diabetológiai szakápolóképzés folyamatos, eddig 1000 kolléga szerezte meg a képesítést. Új képzésként elindult a podiáterképzés, jelenleg 30 kolléga végzett és bővíti a cukorbetegeket ellátó team tagjainak sorát. Az ápoló, a diabetológiai szakápoló és edukátor, a dietetikus, a podiáter a gondozó team tagjaként munkájával a Szt. Vincent-i Deklarációban kitűzött célok megvalósítását az MDT tagjaként segítheti elő.

  Tartalmas és hasznos tanácskozást és jó tapasztalatcserét kívánok a Szekció vezetősége nevében!

  Dr. Halmos Tamásné
  a Szekció elnöke

Vissza