Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • XII. Szakdolgozói Kongresszus - A szekció elnökének köszöntője
  2019.11.08.Szakdolgozói HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Tisztelt kongresszusi résztvevők! Kedves kollégák!

  A Magyar Diabetes Társaságon belül 1995-ben alakult meg a szakdolgozók munkacsoportja. 1999-től mint önálló Szakdolgozói Szekció működik, és az MDT vezetőségében is képviselteti magát. Tagjaink között tudhatjuk a diabetológiai szakápolókat, ápolókat, dietetikusokat és gyógytornászokat.

  Dr. Halmos Tamásné

  A négyévente választott vezetőség kétévente kongresszust is szervez, a résztvevők bemutathatják munkáik, kutatásaik eredményeit és tapasztalataikat megosztva, jó hangulatban tölthetnek együtt időt. A gyógyszercégek felismerve a cukorbetegek ellátásában a teammunka fontosságát, a szakdolgozók továbbképzésében hatékonyan vesznek részt.

  Most, amikor a XII. Szakdolgozói Kongresszusra kerül sor, elmondhatjuk, hogy az elmúlt években nagy utat tettünk meg. A tudomány fejlődését követve a legújabb terápiával, eszközökkel és kommunikációs módszerekkel tudunk lépést tartani.

  Lehetőségünk van a Nemzetközi Diabetes Nurse tagjaiként a továbbképző tanfolyamán is részt venni és ezt kihasználva az új ismereteket a hazai betegellátásban hasznosítani. Idén a vezetőségválasztásra is sor kerül. Az új vezetőség továbbra is a Szekció minden tagjának az érdekeit képviseli.

  Továbbra is részt veszünk a Kiváló Edukátor díj odaítélésben. A diabetológiai szakápolóképzés folyamatos, eddig 1000 kolléga szerezte meg a képesítést. Új képzésként elindult a podiáterképzés, jelenleg 30 kolléga végzett és bővíti a cukorbetegeket ellátó team tagjainak sorát. Az ápoló, a diabetológiai szakápoló és edukátor, a dietetikus, a podiáter a gondozó team tagjaként munkájával a Szt. Vincent-i Deklarációban kitűzött célok megvalósítását az MDT tagjaként segítheti elő.

  Tartalmas és hasznos tanácskozást és jó tapasztalatcserét kívánok a Szekció vezetősége nevében!

  Dr. Halmos Tamásné
  a Szekció elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények