Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom archív.

  MGYT és MDT közös Gyermekdiabetes Szekciójának XXXV. tudományos ülése - Elnöki köszöntő
  2019.10.10.GYTÜ HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Ismét eltelt egy szorgos munkában eltöltött esztendő, és itt állunk a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság közös Gyermekdiabetes Szekciójának nagy izgalommal várt éves Kongresszusa előtt. Nagy örömömre szolgál, hogy ennek az összetartó, erős és eredményes közösségnek az élén állhatok. Köszönöm szépen a bizalmat!

  Úgy érzem, hogy mára már túl vagyunk a létünkért való küzdelmünk legnehezebb szakaszán még akkor is, ha még mindig van előttünk álló feladat. Bebizonyítottuk, hogy ez a közösség – a magyar egészségügy minden objektív és szubjektív nehézsége ellenére – él, túlél és virágzik. 

  Mindennek ékes bizonyítéka a most induló Kongresszus, amelyen – haladó hagyományainknak megfelelően – a magyar gyermekdiabetológiai ellátás szereplőinek derékhada vesz részt. A kongresszust egy meghívott előadó, 22 bejelentett tudományos előadás, 4 cégszimpózium (77 Elektronika Kft., Medtronic Hungária Kft, Novo Nordisk Hungária Kft. és Roche Magyarország Kft.), valamint az „új hagyományainknak” megfelelően 2018-ban bevezetett civil fórum fémjelzi. A tudományos előadások felölelik a gyermekdiabetológia legégetőbb kérdéseit a gondozás mindennapi problémáitól a diabétesz akut és krónikus szövődményeiig, az epidemiológiától a diabétesz ritka kórformáiig. Lenyűgöző látni, hogy a túlterheltség és a nehéz munkakörülmények ellenére a kollégáknak jut idejük és energiájuk a mindennapok mögé és fölé is tekinteni.

  Külön örömömre szolgál, hogy az idei kongresszust Győrben rendezzük meg, amit nemcsak a város páratlan szépsége, kulturális öröksége indokol, hanem az a tény is, hogy a győri gondozó élen jár a diabéteszes gyermekek és családjaik edukálásában. A rendszeres nyári táborszervezés mellett országos népszerűségre tett szert sítáboruk és a diabétesszel élő családok körében élő legendaként terjedő Törp Program. Mindez egy kiemelkedően elhivatott csapat munkájának a gyümölcse. Őszinte köszönet és gratuláció érte!

  Befejezésként hadd idézzem József Attila szavait: „Te jól tudod, a költő sose lódit: / az igazat mondd, ne csak a valódit, / a fényt, amelytől világlik agyunk, / hisz egymás nélkül sötétben vagyunk.”

  Dr. Körner Anna
  a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság közös Gyermekdiabetes Szekciójának elnöke

Vissza