Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Tisztelt Kongresszusi Résztvevők!
  2019.10.11.KDH HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Tisztelettel üdvözlöm a XI. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége valamennyi résztvevőjét. A hazai regionális kongresszusok és továbbképzések komoly hagyományokra és szakmai múltra tekintenek vissza. A Dunántúli Diabetes Hétvége az utóbbi években évente kerül megrendezésre. A Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégék létrejöttében Gyimesi András főorvos úr vállalt úttörő szerepet. 

  Prof. dr. Kempler Péter

  Emiatt is külön öröm számomra, hogy az idei Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégének Békéscsaba városa ad otthont. Taybani Zoltán osztályvezető főorvos úr Gyimesi Andrástól vette át az osztály vezetését Békéscsabán, és őt tekinti mentorának is. Igen nagy lelkesedéssel látott munkához, és a program gerince már tavasszal összeállt, ez kiváló eredménynek tekinthető bármilyen diabetológiai kongresszus esetében. Ez év tavaszán, a békéscsabai Neuropathia Centrum megnyitása kapcsán alkalmam volt találkozni Taybani Zolival és munkatársaival: le a kalappal az általa végzett munka előtt! Lelkes, fiatal, kellően motivált, kiválóan felkészült kollégák dolgoznak irányítása mellett, akiknek szakmai fejlődésére láthatóan odafigyel. A fiatalok számos külföldi kongresszuson bővítik tapasztalataikat. Ez a kiváló team tette lehetővé az ez évi KDH gondos előkészítését és megrendezését, ami tükröződik egyrészt a résztvevők nagy számában is, másrészt abban, hogy a hazai diabetológia számos reprezentánsa tart előadást a rendezvényen.

  Jó munkát, hasznos időtöltést, új barátságokat kívánok a kongresszus valamennyi résztvevőjének!


  Prof. dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.