Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • In Memoriam – Dr. Bernáth Erika
  2019.09.23.dr. Kempler Péter – a Magyar Diabetes Társaság elnökeHírkategória: Általános

  Elszorult a torkom, amikor múlt csütörtökön megkaptam Bernáth Józsi sms-ét:
  Szeretett Erikánk ma reggel megtért Petya fiúnkhoz

  Az utóbbi években Erika neve szorosan összefonódott a Magyar Diabetes Társasággal. Legtöbben a Szegedi Diabetes Nap szervezőjeként ismerhettük meg, ennek alapján kértem fel 2012-ben a Közép-európai Diabetes kongresszus szervezésére – Budapesten. Tökéletes munkát végzett.

  Dr. Bernáth Erika

  2014-től kezdve az általa vezetett Stand-Art Ügynökség rendezte hazánkban a legjelentősebb diabetológia témájú kongresszusokat, beleértve a Magyar Diabetes Társaság immáron évente sorra kerülő kongresszusait, a győri regionális kongresszusokat, a Kelet-magyarországi Diabetes Hétvégéket, a Fiatal Diabetológusok fórumát, az MDT Családorvosi Munkacsoportjának kongresszusait és tudományos üléseit és az MDT vezetőségének több ülését is.

  Vezetése mellett került sor Budapesten a Magyar Imre Postgraduate Course-ra és Erikára fogunk emlékezni 2019. novemberében a harmadszor megrendezésre kerülő továbbképzés során. Az Európai Diabétesz Társaság képviselői elmondták, hogy még soha olyan kevés gondjuk nem volt posztgraduális kurzusok megrendezésével, mint azokkal, amelyet Erika és csapata rendezett.

  Kiváló, szimpatikus, kellően motivált munkatársakból álló, lelkes, fiatal csapatot épített fel. Kedves, rokonszenves, mosolygós, de hihetetlenül akkurátus személye – szerető férjével, Józsival együtt – mindig pontosan ott jelent meg, ahol a legnagyobb szükség volt rá.

  Erika minden reggel korán kelt, így az aktuális dolgokat mindig akkor beszéltük meg, amikor beautóztam a klinikára. Nagyon-nagyon hiányoznak ezek a beszélgetések.

  Munkáját a szakmai elkötelezettség és az alázat mellett a maximális financiális korrektség jellemezte. Ez a körülmény egyrészt nyugodttá tette a Magyar Diabetes Társaság vezetőinek lelkiismeretét, másrészt hozzájárult a Társaság anyagi stabilitásához.

  Erika sokáig küzdött, hogy meggyógyulhasson, küzdött, hogy élhessen. Könnyeink elkísérik őt.

  Írta: dr. Kempler Péter – a Magyar Diabetes Társaság elnöke
  (2019. szeptember 20-án, a temetésen elhangzott búcsúztató alapján)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.