Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Boehringer Ingelheim bővíti a nem-alkoholos szteatohepatitisz (NASH, vagyis nem -alkoholos eredetű zsírmáj) kutatás-fejlesztési programját a Yuhan Corporation új, osztályelső vegyületével
  2019.08.13.Boehringer IngelheimHírkategória: Általános

  · A Boehringer Ingelheim azoknak a következő generációs NASH-kezeléseknek a fejlesztésére fókuszál, amelyek a betegség mindhárom okozóját – az elzsírosodást, a gyulladást és a fibrózist, azaz hegesedést – egyaránt célozzák

  · Az együttműködés célja, hogy osztályelső duál agonistákat (GLP1R/FGF21R agonista) hozzanak létre a NASH számára

  · A Yuhan Corporation összesen csaknem 870 millió USA-dollárt kap előfinanszírozásként, valamint a fejlesztés és a kereskedelmi forgalomba hozatal sikeres lépései után, a jogdíjakon felül

  Ingelheim (Németország) és Szöul (Korea) – 2019. július – A Boehringer Ingelheim és a Yuhan Corporation bejelentette, hogy együttműködésre és licencmegállapodásra lépnek egy olyan hatóanyag kifejlesztése céljából, amely a NASH és a vele kapcsolatos májbetegségek kezelésére fog szolgálni, és amely a GLP-1 és az FGF21 aktivitást egyetlen molekulában egyesíti. Az együttműködés összehozza a Yuhan Corporation szakértelmét az FGF21 biológia, az elhízás és a NASH terén, valamint a kardiometabolikus betegségek – a magasvérnyomás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés és az elhízás - innovatív kezelése iránt elhivatott Boehringer Ingelheim vállalat gyógyszerfejlesztési szaktudását.


  A NASH gyakran kezdődik zsír felhalmozódásával a májban, ami először gyulladást okoz, majd számos betegnél fibrózishoz és cirrózishoz, más néven májzsugorhoz vezet. Különösen gyakran fordul elő elhízott emberek, illetve cukorbetegek körében, és olyan problémának számít, amelyre a nagy igény ellenére jelenleg nincs kezelés. A Boehringer Ingelheim úgy gondolja, hogy sok esetben a NASH betegség csupán egyik jellemzőjének megcélzása nem bizonyul elegendőnek a NASH leküzdésében azon betegek esetében, akiknek a betegsége már előrehaladott fázisban van. Ezért a Boehringer Ingelheim átfogó programot alakított ki az olyan következő generációs terápiás megközelítések fejlesztésére, amelyek a betegség mindhárom okozóját – az elzsírosodást, a gyulladást és a fibrózist – egyaránt célba veszik.

   

  A klinikai vizsgálatot megelőző adatok nagy hatásosságra utalnak a bélből származó GLP-1 hormon és az FGF21 fehérje kombinálásakor. A duál agonista (GLP1R/FGF21R agonista) várhatóan csökkenteni fogja a májsejtek károsodását és a máj gyulladását az elzsírosodás leküzdése révén, valamint közvetlen hegesedést gátló hatásai is vannak.  

   

  A Boehringer Ingelheim már forgalomban lévő gyógyszerek széles portfóliójával rendelkezik a tromboembóliás betegségek (az érrendszer vérrög általi elzáródása), a 2-es típusú diabétesz, a szívinfarktus, a magasvérnyomás és a kardio-renális kockázatcsökkentés területén. A kardiometabolikus betegségek programja túlmutat a 2-es típusú diabéteszen és az antikoaguláción (véralvadásgátlás); fókuszában a diabétesz pusztító szövődményeinek és kiváltó tényezőinek (pl. elhízás) kezelésére szolgáló innovatív gyógyszerek állnak. 

   

  A Yuhan Corporation már sok éve üzleti partnerként működik Koreában a Boehringer Ingelheim bizonyos kardiovaszkuláris és metabolikus termékei esetében. A megállapodás szerint a Yuhan Corporation 40 millió USA-dollár értékű előfinanszírozást, illetve rövid távú támogatást kap, és akár 830 millió USA-dollárt kaphat majd a fejlesztés sikeres lépései után, plusz jogdíjakat a jövőbeni nettó értékesítés után.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények