Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Tisztelt Kongresszusi Résztvevők! – Prof. Dr. Kempler Péter köszöntője
  2018.10.11.MDT HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  Második alkalommal kerül megrendezésre Győrben az MDT Regionális kongresszusa, összekötve négy munkacsoport, a Családorvosi, az Edukációs, a Metabolikus és a Genetikai Munkacsoport továbbképző rendezvényével.

  Adódik a kérdés, hogy miért volt érdemes sort keríteni ilyen típusú kongresszusra. A diabetológiai ellátás több nagyvárosunkban az utóbbi években átalakult, a városi kórházakat – a fővárost kivéve – a klinikákhoz csatolták. Az MDT diabetológus orvosa minősítést felváltotta a hivatalos, államilag elismert diabetológiai licenc, megalakultak a diabetológiai licenc grémiumok. E változásokkal párhuzamosan az utóbbi években az MDT kongresszusainak az egyetemi városok adtak helyet. Mivel Debrecen és Szeged is Kelet-Magyarországon található, célszerűnek tűnt a nyugati országrészben is rendszeressé tenni egy MDT-rendezvényt, ezt szerveztük meg két évvel ezelőtt elsőként Győrben. A kongresszusi helyszín optimálisnak tűnt, ezért ezen nem változtattunk.

  A fentiek mellett az MDT munkacsoportjai igen sokat fejlődtek az utóbbi években. A legtöbb, részben regionális rendezvény a Családorvosi Munkacsoporthoz köthető, és a győri rendezvény szervezésében is talán a legaktívabban ez a munkacsoport vett részt. Ez logikus, végül is a 2-es típusú cukorbetegek ellátásában a legnagyobb teher a családorvosokra hárul. Igen nívós munkát végez a Genetikai Munkacsoport is, ez év szeptemberében szerveztek tudományos szimpóziumot 70 fő részvételével. A Metabolikus és az Edukációs Munkacsoport az MDT legrégebben működő, kiváló munkacsoportjai sorába tartozik, munkájukra mindig számíthatunk. Bár a rendezvény nevében nincs nevesítve, aktívan részt vállalt a program létrehozásában dr.
  Kajetán Miklós vezetésével a Diabeteses Láb Munkacsoport is. E munkacsoport külön érdeme, hogy ez év februárjában aktív közreműködésükkel megjelenhetett a diabeteses láb ellátásával foglalkozó interdiszciplináris irányelv.

  Köszönöm dr. Oláh Ilona, dr. Hidvégi Tibor és dr. Gaál Zsolt magas színvonalú munkáját, amelynek köszönhetően kiváló szakmai programot sikerült összeállítani.

  A kongresszus minden résztvevőjének minél hasznosabb és kellemesebb időtöltést kívánok!

  Prof. Dr. Kempler Péter
  az MDT Elnöke

Vissza